Şase gorjeni, prinşi la furat de lemne

355

Şase gorjeni, doi din Jupâneşti şi patru din Târgu-Cărbuneşti, sunt anchetaţi de oamenii legii, după ce au fost prinşi în flagrant de echipaje de jandarmi în timp ce sustrăgeau material lemnos.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Târgu Cărbuneşti, pe timpul executării unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, a depistat în zona împădurită a comunei Jupâneşti, sat Boia, două persoane domiciliate în comuna Jupâneşti şi o persoană din oraşul Târgu Cărbuneşti, care au tăiat şi sustras material lemnos fără documente legale. „În urma activităţilor specifice desfăşurate de către jandarmi a fost identificat locul de unde a fost tăiat şi sustras materialul lemnos, iar lucrătorul silvic din Ocolul Silvic Târgu-Cărbuneşti, a procedat la cubarea acestuia, rezultând un volum total de 11,35 m³ material lemnos de esenţa gorun şi cer în valoare de 3019,19 lei.

jandarmi (1)Efectivele de jandarmi au întocmit la faţa locului actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos, conform art. 107 şi 109 din Legea 46 / 2008, Codul Silvic. Susnumiţii, actele întocmite şi obiectele corp delict au fost predate organelor de urmărire penală din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Cărbuneşti”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Marţi dimineaţă, un alt echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Târgu Cărbuneşti a depistat trei bărbaţi din oraşul Târgu Cărbuneşti, care au tăiat şi sustras material lemnos fără documente legale, din pădurea situată pe raza comunei Scoarţa. De această dată, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 10,296 mc material lemnos de esenţa stejar, în valoare de 7336,78 lei.

jandarmi (2)Şi în acest caz, efectivele de jandarmi au întocmit la faţa locului actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos, conform art. 107 şi 109 din Legea 46 / 2008, Codul Silvic. Persoanele respective, actele întocmite şi obiectele corp delict au fost predate, de asemenea, organelor de urmărire penală din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Cărbuneşti.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here