Șase contestații după examenul pentru posturile de directori în şcolile din Gorj: Vor fi urmărite imaginile înregistrate în timpul concursului

326

Șase candidați, care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar, au formulat contestație după afișarea rezultatelor. În total, 61 de persoane s-au înscris în competiţie, fiind declarat “promovat” candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. Acestea au formulat 86 de opțiuni, la mai multe școli, fiind vacante 32 de posturi de director și 20 de director adjunct.
“Șase directori au făcut contestație. Doar unul singur a formulat contestație pentru proba scrisă. Este vorba despre doamna Elena Ghițan, de la Școala Gimnazială Mușetești, care a obținut la scris 6,75, iar nota minimă de promovare era 7. Restul fac solicitări de reevaluare a interviului, interviul constând în prezentarea ofertei manageriale și în întrebări formulate din legislație școlară. Dacă erau trei sau cinci candidați într-o școală lor li se adresau întrebările identice, numai că intrau pe rând și au fost avertizați că întrebările sunt identice și că e decizia lor dacă vor comunica răspunsul, noi eram obligați prin lege să formulăm aceleași întrebări. De asemenea, doi candidați solicită inclusiv reevaluarea CV-ului. Au depus un dosar cu documente, aranjate după anumite criterii, publicații, articole, responsabilități avute în școală și în comisii județene, studii postuniversitare, în comisia unde am evaluat nimeni nu a avut doctoratul. Cei care au făcut contestații sunt de la Padeș, Bălănești, Logrești. Conform metodologiei, suntem obligați, cel târziu pe 2 august, să facem publice rezultatele finale validate ale concursului”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Comisia de soluționare a contestațiilor va urmări înregistrările audio/video din timpul interviului, iar la CV se revăd documentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here