Şase centre de examen pentru Bac-ul de toamnă

871

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a stabilit centrele de examen şi de evaluare pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Aceasta va debuta în data de 19 august, cu proba orală la limba şi literatura română, şi se va încheia pe 5 septembrie, când vor fi afişate rezultatele finale.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat sau nu au participat la prima sesiune a Bacalaureatului şi s-au înscris în sesiunea de toamnă, vor susţine probele în şase centre de examen. Primul centru este Colegiul Tehnic Motru, unde vor da Bacalaureatul 372 de candidaţi, absolvenţi ai următoarelor instituţii de învăţământ: Colegiul Tehnic Motru (298), Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru (7), Liceul Tehnologic Tismana (35) şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani (32). La centrul de la Liceul Tehnologic Turceni vor susţine examenul de Bacalaureat 387 de candidaţi: 253 de la Liceul Tehnologic Turceni, 76 de la Liceul Tehnologic Bîlteni şi 58 de la Colegiul Tehnic Mătăsari.

Patru centre în Târgu-Jiu
Din cele 6 centre de examen stabilite la nivelul judeţului Gorj, patru sunt în Târgu-Jiu. Astfel, la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu vor susţine probele 348 de candidaţi, absolvenţi ai Colegiului Tehnic „Henri Coandă” (100), Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu (76), Colegiului „Mihai Viteazu” din Bumbeşti-Jiu (64), Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu (30) şi ai Liceului Tehnologic Bîrseşti (78). Centrul de examen numărul patru a fost stabilit la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Aici sunt arondaţi 331 de candidaţi: 101 de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, 5 de la Liceul Tehnologic Roşia Jiu, 8 de la Liceul Tehnologic Baia de Fier, 24 de la Liceul Teoretic Novaci, 21 de la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti, 21 de la Liceul Tehnologic Stoina, 30 de la Liceul Tehnologic Bustuchin, 7 de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, 1 de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, 1 de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, 83 de la Liceul Tehnologic Ţicleni, 11 de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, 1 de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, 11 de la Liceul Teologic Târgu-Jiu şi 6 de la Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Sandu” Bîlta. La centrul de examen stabilit la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu vor susţine probele 368 de candidaţi: 222 de la Colegiul Auto „Traian Vuia”, 127 de la Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari şi 19 de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu. Alţi 399 de candidaţi, provenind de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu (137), Liceul Tehnologic Bîrşeşti (164) şi Liceul Energetic Nr. 1 Târgu-Jiu (98), vor da Bacalaureatul în centrul de examen stabilit la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu.

Două centre de evaluare
La nivelului judeţului Gorj au fost stabilite două centre zonale de evaluare: Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu şi Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu. La primul dintre acestea vor fi corectate lucrările candidaţilor care vor susţine probele la Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Auto „Traian Vuia” şi Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu. La Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” vor fi corectate tezele candidaţilor de la Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Reamintim că sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va debuta în data de 19 august, cu proba orală la limba şi literatura română, urmată de proba orală la o limbă străină (20-21 august) şi proba de evaluare a competenţelor digitale (22-23 august). Prima probă scrisă – cea la Limba şi literatura română – va avea loc în data de 26 august, fiind urmată de proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie – 28 august, şi cea la alegere a profilului şi specializării, în data de 30 august. Afişarea primelor rezultate va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca rezultate finale să fie afişate pe data de 5 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here