Şase cabane au ars integral, la Rânca

396
Un incendiu izbucnit marţi seara la o cabană din staţiunea montană Rânca s-a extins la alte cinci, toate arzând din temelii. Potrivit reprezentanţilor ISU Gorj, motivul şi valoarea pagubelor încă nu se cunosc. Pompierii s-au luptat toată noaptea cu flăcările, dar au avut probleme şi cu dotările foarte vechi, două autospeciale ne mai ajungând până în staţiune.
Marţi seara, în jurul orei 20:30, cineva suna la 112 şi anunţa faptul că o cabană de la Rânca arde. Imediat, o autospecială performantă din Târgu – Jiu a plecat la faţa locului, precum şi alte două autospeciale din Novaci. Acestea, însă, nu au mai ajuns până în staţiune. „Din cauza dotărilor care sunt foarte vechi şi a stării proaste în care se află unele dintre autospeciale, două au rămas blocate undeva în preajma releului. Deşi drumurile erau curăţate, autospecialele nu au putut urca panta şi nu au mai ajuns la incendiu”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Alte două autospeciale au plecat, după aproximativ jumătate de oră, din Târgu – Jiu, tot spre Rânca, pentru că incendiul ameninţa să ia proporţii.
Intervenţia a durat până dimineaţa
În total au ars şase cabane, proprietatea lui Maxim I. şi Mălina M. Se pare că unul dintre cei doi proprietari nu avea asigurare făcută, punându-şi mâinile în cap când şi-a văzut investiţia distrusă în totalitate. Potrivit lui Avramescu, la faţa locului s-a intervenit cu 38 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU Gorj, cu 23 de agenţi de poliţie şi 20 de jandarmi. Lupta cu flăcările care se ridicau la câţiva metri înălţime a durat până dimineaţa. „Nu ştiu exact când s-a terminat, cred că în jurul orei 06:30 – 07:00. Noi, şi la ora aceasta (09.30) mai avem acolo o autospecială, pentru a ne asigura că totul este subcontrol”, a mai spus ofiţerul de presă al ISU Gorj.
Construcţiile erau din lemn
Cauza incendiului precum şi pagubele încă nu sunt cunoscute, urmând a fi stabilite în urma cercetărilor. Astfel, o echipă specializată, formată din pompieri şi nu numai desfăşoară activităţi de cercetare pentru a stabili, cu exactitate, ce s-a întâmplat. Primele rezultate au dus la concluzia că focul s-a propagat atât de repede pentru că toate cele şase construcţii erau realizate integral din lemn şi acoperite cu carton cauciucat, adică din materiale care ard foarte repede. Aşa se face că în noaptea de marţi spre miercuri, toată staţiunea Rânca a fost luminată ca ziua de flăcările care parcă ameninţau să cuprindă toată staţiunea.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here