Sarcină şi Ciurel, furaţi la motorină la UMC Lupoaia

314

La Unitatea Minieră de Carieră Lupoaia se fură zilnic în jur de 100 de litri de motorină. Cel puţin asta suspicionează o parte a angajaţilor carierei care îl avertizează pe Nicu Sarcină, patronul firmei Succes care desfăşoară servicii în cadrul UMC Lupoaia cu diferite utilaje, că proprii săi angajaţi îl deposedează de o parte din combustibilul plătit de CEO. Aceeaşi salariaţi care sesizează fenomenul infracţional îi trag un semnal de alarmă şi lui Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, cum că de sub nasul administraţiei unităţii miniere dispar cantităţi impresionante de combustibil. Sunt acuzaţi de furt cam şase dintre angajaţii Succes de la Lupoaia care ar fi pus la cale o reţea de comercializare a motorinei sustrase de la utilajele lui Sarcină, pentru care s-ar încasa sume mari de bani.

Cei care sesizează neregula susţin că motorina în cauză se sustrage atât de la utilajele firmei prestatoare, cât şi direct de la pompă. Asta deoarece, persoane sus-puse în carieră semnează pentru lucări nerealizate, dar pentru care combustibilul se ridică, dar nu mai este folosit în activitatea de prestări servicii, ci în beneficiul infractorilor. Suveica pusă la cale de cei 6 potenţiali infractori este cunoscută printre angajaţii care îi conosc pe cei care ar fi implicaţi în aceste fapte.
Sunt arătaţi cu degetul astfel următorii: persoana care confirmă filele de alimentare ale utilajelor, şeful de tură care răspunde de utilajele şi de lucrările Succes în carieră, cel care distribuie motorina şi aprobă să se ia în recipiente în loc să le refuze deoarece normal ar fi să se alimenteze de la pompă direct utilajele, dar şi alte 2-3 persoane, muncitori ai firmei, care s-ar ocupa de ridicarea combustiblului, de scoaterea lui din carieră şi comercializarea motorinei în special în zona Motru.

Motorina, vândută sub preţul de la pompă
Persoanele care sesizează infracţiunea, şi care doresc să-şi păstreze anonimatul de teama repercusiunilor care ar putea să le aibă asupra lor aflarea numelui acestora, susţin că se tem pentru pierderea locurilor de muncă, deoarece sunt conştienţi că aceste furturi necesită o anchetă atât a poliţiei, cât a conducerii carierei, a firmei prestatoare şi chiar a CEO. “Ciurel a anunţat public că nu va mai permite ca firmele căpuşe, prestatoare de servicii, să mai ia bani necuveniţi. Domnul Ciurel ar trebui să ia măsuri şi la Lupoaia ca să diminueze fenomenul infracţional care este în dauna companiei”, a declarat unul dintre reclamanţi.

ciurel si sarcinaMotorina, scoasă din carieră cu bidoane de plastic
Persoanele care sesizează furtul repetat de la Lupoaia susţin că hoţii ar face asta zilnic, scoţând din carieră, nu pe poartă, ci prin gardul găurit ori peste gard, motorină în recipiente de plastic. “Se scoate motorina în bidoane de plastic, de câte 10 litri şi 20 de litri. Bidoanele sunt aruncate peste gard, sau trecute de respectivii care ştiu zonele nepăzite de la Lupoaia. Se fură astfel de mai bine de o jumătate de an, cei în cauză fentând paznicii care nu pot fi în acelaşi timp în mai multe locuri. Cei în cauză îşi riscă locurile de muncă deoarece ştiu că vor mai rămâne puţini la carieră acum cu disponibilizările care se anunţă şi cu diminuarea drastică a prestatorilor”, susţine un alt reclamant care menţionează că s-a adresat presei deoarece nu au încredere în sindicate, în administraţie şi chiar au dubii legate chiar şi de corectitudinea poliţiei dacă ar face o reclamaţie scrisă.

Legea tăcerii!
“Deşi utilajele de pe care se fură zilnic motorina nu au vreo pancartă cu firma lui Sarcină, noi angajaţii ştim toţi că respectivele budozere, exavatoare, macarale sunt ale acestui om de afaceri.
Suntem convinşi că patronul nu ştie ce îi fac angajaţii la carieră, pentru al căror comportament acesta ar putea să-şi piardă lucrările prestate în UMC Lupoaia”, mai susţine reclamantul, care bănuieşte că în activitatea prezentată ar fi implicaţi şi angajaţi ai carierei.
“Noi am văzut, am auzit, doar toţi muncitorii nu se bagă de frică că ne vom pierde locurile de muncă”, a completat un altul.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. Am ajuns sa ne fie frica sa mai si vorbim dar am crezut cand am votat psd ca va fi bine dar regretam profund toti care am votat eu si colegii mei suntem speriati de cat poate acest director david sa fure toti spun pe la toate colturile ca ba ai grija ca daca vine david cu gasca lui ramaneti fara servici acum chiar daca vezi ca fura trebuie sa taci pentru ca se lauda peste tot ca are spatele acoperit si nu o sal schimbe nimeni camila deputata de gorj cea mai rea femeie este mai rea ca ceauseasca asta impreuna cu el inchide carierele cine nu asculta de ea este terminat la lupoaia traim o adevarata tragedie ne uitam toti cum astia fura si nu se mai satura si noi nu putem sa ne luam nici amaratii aia de bani din primele de vacanta daca te duci la director nul gasesti pentru in fiecare zi fiecare zi el este la bal slow motru cu aceasta deputata cu arabu si asa se rezolva problemele lor isi numara banii ca de aceea acest director are sute de mii de euro nu va speristi ca nu este prost sasi declare ii tine la plapumioara ce il intereseaza pe el problemele minerilor Acest David este un hot si un smecher face numai ce vrea el ca de il sprijina antonie care spune ca este colegul lui si deputata de gorj ca din aceasta cauza au votato oamenii sa ne faca numai rau sa mai asteptati voturi ca o sa va dam prin gurita DAVID este cel mai mare hot cu masina inchiriata in cariera cu tit felul de mizerii Ciurele te dai xa esti corect oare de ce nu faci nimin chiar acest personaj nu mai poate fi schimbat sau cotizeaza bine la cine vrea el in bani sau in natura la nii in zona se spune ca cotizeaza bine innatura oare unde ia ganditiva voi

  2. Pai cu ce sa traiasca amaratii de lucreaza la dnul Sarcina?de aia fura motorina.Toti soferii fac asta ca sa poata supravietui.Cine ii contoleaza serios pe soferi?Responsabilii de transport se fac ca ploua si soferasii fac doldora la buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here