Sarcină dă corn şi lapte la Dolj

329

75901maximFirma afaceristului gorjean Nicolae Sarcină, SC Succes Nic Com, a câştigat una dintre licitaţiile lansate de Consiliul Judeţean Dolj pentru furnizarea serviciilor privind programul guvernamental „Cornul şi laptele”.

Firma gorjeană va asigura astfel produsele de panificaţie pentru elevii claselor I – VIII din şcolile judeţului învecinat. Licitaţia pentru furnizarea de produse lactate şi de panificaţie pentru anul şcolar 2010 – 2011 la nivelul unităţilor de învăţământ din Dolj a fost demarată de către Consiliul Judeţean la mijlocul lunii iulie.

Potrivit valorilor estimative din cele două anunţuri, valoarea ambelor contracte, de panificaţie şi lactate, este de peste 11 milioane de lei fătă TVA. Pentru furnizarea produselor lactate în noul an şcolar la nivelul judeţului Dolj, s-a înscris în licitaţie o firmă din Ardeal: „Din nefericire, anul acesta firmele doljene care altădată câştigau licitaţiile şi la corn şi la lapte nu au mai putut să facă faţă celor care au oferit preţuri extrem de mici. Sunt dificultăţi prin care trec unele firme doljene, cum e Lactido, care, altădată, câştiga singură licitaţiile pe lapte. Acum avem firme din Ardeal şi din Gorj care câştigă la Cornul şi laptele. E o surpriză şi pentru noi”, a afirmat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

CJ Dolj se teme să nu se repete situaţia

CJ Dolj a întâmpinat anul trecut probleme serioase cu firmele din judeţul respectiv care se înscriseseră pentru câştigarea celor două licitaţii. În 2009, contractele au costat circa 13 milioane de lei. Problemele s-au declanşat odată ce firmele care au câştigat licitaţia au purces la depunerea contestaţiilor, blocând astfel procedura înainte de a se încheia şi obligând CJ să intre la masa negocierilor înainte de începerea anului şcolar. Preţurile cerute la negocieri au fost aproape duble faţă de cele cu care societăţile comerciale câştigaseră licitaţia.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here