Sărbători pe schiuri – Staţiunea Rânca este rezervată aproape total de Crăciun

127

În următoarea perioadă, staţiunea Rânca va deveni centrul distracţiei pentru mii de turişti. Locurile de cazare sunt rezervate în proporţie de peste 80%, de Crăciun. Meteorologii nu au anunţat ninsori semnificative, iar drumul de acces spre staţiune se prezintă în condiţii bune. Se schiază pe toate cele cinci pârtii din staţiune şi au fost deja deschise şi şcolile de schi, dar şi centrele de închiriat echipament sportiv.

De sărbători pe schiuri vor avea parte mii de iubitori ai muntelui, care deja şi-au rezervat camere în cabanele din staţiunea Rânca. Pentru Crăciun, staţiunea este rezervată în proporţie de peste 80%. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, în următoarele zile nu se anunţă ninsori semnificative şi cu siguranţă accesul spre staţiune se va face în condiţii bune. Drumarii sunt pregătiţi în permanenţă să intervină, în caz că se impune acest lucru.

Colţ de Rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă
Staţiunea Rânca este un adevărat colţ de rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă. „Se schiază pe toate cele cinci pârtii din staţiune, stratul de zăpadă fiind suficient de bun. S-au deschis şi şcolile de schi şi centrele de închiriat echipament sportiv şi, de asemenea, funcţionează şi patinoarul”, explică Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Teoretic, la Rânca s-au luat toate măsurile astfel încât să fie evitate accidentele. Totuşi, Sabin Cornoiu face precizarea că şi turiştii mai trebuie să-şi ia propriile măsuri pentru a avea parte de o vacanţă liniştită. „În primul rând oamenii trebuie să-şi pregătească excursia din punct de vedere al accesului către munte; maşina cu care fac deplasarea trebuie să fie echipată corespunzător. De asemenea, trebuie să ştie dinainte câte zile urmează să stea la munte şi să-şi pregătească haine potrivite pentru întreg sejurul. Cei care nu practică sporturi de iarnă trebuie să nu se aventureze în zone prea îndepărtate; este bine ca ei sa facă drumeţii scurte şi să nu depăşească marcajele puse de noi. În plus, când pleacă din cabana unde sunt cazaţi trebuie să anunţe unde doresc să meargă, pentru că au fost cazuri când noi am fost alertaţi de cabanieri pentru că nu mai ştiau unde le sunt turiştii, iar turiştii erau la trei cabane distanţă, la nişte cunoştinţe întâlnite întâmplător”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Sfaturi pentru schiori
Şeful Salvamont Gorj spune că şi cei care schiază ar trebui să îşi ia anumite măsuri de siguranţă. „Cei care practică sporturi de iarnă ar trebui să ţină cont că nu mai au aceeaşi rezistenţă cum aveau la sfârşitul sezonului trecut şi este necesar să nu exagereze cu efortul, ci să o ia treptat, astfel încât musculatura să capete rezistenţa necesară practicării sportului respectiv. În acelaşi timp, este important să-şi regleze foarte bine legătura de schi; pentru acest lucru oamenii se pot adresa unui instructor de schi sau la un centru de schi pentru a-i fi verificată legătura”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Ţinând cont de sfaturile specialiştilor, turiştii care petrec vacanţa de iarnă în staţiunea montană Rânca vor avea parte de un sejur relaxant, fără probleme.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here