Sărbători împodobite cu bunăvoinţa unui OM

1442

Elevii  Şcolii Gimnaziale „Ion Grigoroiu” din comuna Leleşti nu vor uita niciodată sărbătorile de iarnă ale bătrânului an, 2013.

Neuitarea este posibilă pentru că au avut loc   evenimente deosebite în această perioadă: primirea cadourilor celor doi moşi minunaţi, Moş Nicolae şi Moş Crăciun, care au devenit o tradiţie la Leleşti, graţie primarului nostru, Marian Rotaru, şi mai ales expoziţia de icoane pe sticlă, eveniment inedit pentru elevii leleşteni.
Meritul  existenţei acestei expoziţii îi revine doamnei VASILE LIDIA-ADRIANA, membră a Asociaţiei Meşterilor Populari din Gorj, având ca meşteşug de bază iconăritul. Remarcabil este faptul că acest  OM deosebit n-are   nimic comun cu localitatea Leleşti, domiciliază în Gureni, com. Peştişani şi săptămânal se deplasează la şcoala noastră, pentru a ne împărtăşi din tainele artelor plastice, fără a cere nimic în schimb.
Mă întreb câţi oameni ai zilelor noastre ar fi capabili să facă un asemenea gest? Îmi pare rău că trebuie să constat, cu mâhnire, că nici măcar leleştenii, părinţii elevilor noştri, n-ar face un asemenea act de caritate!
Această minunată tânără împrăştie bunăvoinţă, iar blândeţea reprezintă pentru ea o formă de comunicare atât cu copiii, cât şi cu adulţii.  Este extrm de generoasă, aducând de acasă (chiar dacă nu-i prisosesc) foarte multe materiale, necesare bunei desfăşurări a activităţilor de pictură, încă o dovadă a sufletului mare şi frumos pe care îl are.
Elevii o iubesc şi-o aşteaptă cu nerăbdare şi curiozitate în fiecare săptămână. Pentru ei, icoanele, pe care le-au  realizat cu ajutorul priceputei pictoriţe, reprezintă obiecte spirituale dragi sufletelor lor.
Dacă ar fi cât mai mulţi oameni  precum doamna VASILE LIDIA-ADRIANA, atunci, sigur, România ar înflori, iar lumea ar fi mai liniştită.
Făgaş  Maria Şcoala   Gimnazială „Ion Grigoroiu” Leleşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here