Sărbători fericite la Craiova!

337

Inaugurarea noului stadion Ion Oblemenco este, probabil, cel mai bun lucru care li s-a întâmplat suporterilor olteni în 2017. Universitatea avea toate atuurile pentru a deveni o forţă în Liga 1, dar “bijuteria” din Bănie îi certifică mai repede acest statut, iar adversarii recunosc, rând pe rând, că este foarte greu să joci sub presiunea tribunelor. Ultimul exemplu a fost meciul cu liderul CFR Cluj. Împinşi de la spate de peste 26.000 de fani, alb-albaştrii i-au luat tare pe băieţii lui Dan Petrescu. Prima mare ocazie de gol i-a aparţinut lui Mateiu, dar “bomba” sa, din afara careului, a fost respinsă de Arlauskis cu un reflex de senzaţie (`10). Treptat, feroviarii au echilibrat disputa, iar Culio a avut prima ocazie a oaspeţilor în minutul 25, când a şutat din cădere, către colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă bara porții lui Calancea. Craiovenii au deschis scorul în minutele de prelungire ale primei reprize. Băluţă a păcălit pasul la un ofsaid al clujenilor, şi a înscris cu capul după o centrare a lui Martic (`45+1). Mitriţă a dezlănţuit “infernul” în Bănie în partea a doua a jocului. Olteanul, venit de la Pescara a dat un “eurogol”, mingea sa din lovitură liberă ajungând în vinclul porţii lui Arlauskis (`50). Umilinţa putea fi completă în minutul 59, când Băluţă a ridiculizat apărarea vizitatorilor, dar şutul său cu exteriorul a lovit transversala. În loc de 3-0, s-a făcut 2-1, Urko Vera marcând pentru CFR în urma unui corner, după o bâlbâială în careul advers (`61). Juveţii au trăit periculos finalul de meci, Băluţă fiind eliminat în minutul 81, după o simulare grosolană a lui Culio. Liderul nu a mai găsit însă drumul spre gol, iar la Craiova sărbătorile au miros european. Universitatea a terminat anul pe podium, la 6 puncte de trupa lui Dan Petrescu.

Mangia şi Petrescu au evidenţiat publicul
Deşi stările de spirit au fost diferite în cele două tabere după succesul Craiovei, ambii antrenori “şi-au socs pălăria” în faţă suporterilor olteni. “Suntem supărați, am pierdut un meci în care Craiova a fost mai bună decât noi în primele 15 minute, apoi CFR a fost echipa mai bună până la final. A fost un meci cu multe faze controversate și dacă o să le analizați o să vedeți că în două dintre ele am fost dezavantajați clar. La primul gol al Craiovei nu a fost corner, iar la Gustavo a fost henț și penalti clar. Dacă intram cu 0-0 la pauză, ei ar fi trebuit să atace în repriza a doua și să se deschidă mai mult. Așa s-au apărat, au și stat pe jos 15 minute. Practic, au știut ce vor și, cu câteva decizii în favoarea lor, au luat cele trei puncte. Craiova este o echipă foarte bună, cu jucători excelenți și un public extraordinar. Avantajul lor este că joacă mereu în 12 pentru că au un stadion de excepție și niște fani pe măsură”, a declarat Petrescu.
“Suntem mulţumiţi, am făcut o primă repriză bună, am început bine şi partea secundă, apoi am făcut un pas înapoi după ce am luat gol din fază fixă de la o echipă care stă mult mai bine decât noi la fazele fixe. Ultimele minute, cu un om în minus, am ştiut să suferim, dar băieţii au dat tot, merită felicitaţi, au câştigat în faţa unei echipe mari. Când am ajuns, mi s-a zis că voi vedea când vom juca la Craiova, că totul se va schimba, că stadionul va fi mereu plin. Eu vedeam cum e la Severin şi mi se părea greu, având în vedere că jucam cu trei-patru mii de spectatori. Le mulţumesc tuturor, am jucat într-o atmosferă spectaculoasă, fantastică“, a spus Devis Mangia, antrenorul care şi-a prelungit contractul cu Craiova până în 2021.
Cătălin Pasăre

Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2-1 (1-0)
Craiova: Calancea – Popov, Kelic, Briceag – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (`63, Gustavo), Băluță, Burlacu (`77, R. Popa). Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Nascimento, Mureșan, Vinicius – Rus (`85, Nouvier) – Deac, Djokovic (`60, Urko Vera), Culio, Păun (`68, Mailat) – Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Kelic `41, Calancea `72, Bancu `80, Băluță `65, `81 / Arlauskis `45+1, Deac `45, Rus `49.
Cartonaș roșu: Băluță `81.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Octavian Șovre, Valentin Avram; Horia Mladinovici.
Observatori: Adrian Vidan, Dan Potocianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here