Sărbători de Paște în familie pentru 10 deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu

728
SANYO DIGITAL CAMERA

Toţi deţinuţii Penitenciarului Târgu Jiu au parte în această perioadă de activităţi specifice Sărbătorilor Pascale, iar în zilele de sărbătoare vor beneficia de un meniu îmbunătăţit şi festiv.

Penitenciarul Târgu Jiu custodiază în prezent un număr de circa 430 de deţinuţi. O bună parte dintre aceştia participă în aceste zile la diverse activităţi organizate de conducerea unităţii de detenție cu prilejul Sărbătorilor Pascale.
”În această perioadă, la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu, se vor organiza demersuri specifice Sărbătorilor Pascale, prin desfăşurarea activităţilor planificate, cu accent pe cele moral-religioase. Este vorba despre activități de difuzare a culturii și concursuri cu tematica sărbătorilor pascale, confecționarea de obiecte artizanale, difuzarea de materiale informative prin intermediul televiziunii cu circuit intern. De asemenea, preotul unității, Olivian Tănasie, va derula activităţi specifice cultului ortodox care vor consta în oficierea deniilor, împărtăşanii, spovedanii, oficierea slujbei de Înviere şi împărţirea Sfintelor Paşti la toate persoanele custodiate. Scopul acestor activități este diminuarea efectelor negative ale privării de libertate şi dezvoltarea spiritului de empatie, a generozităţii, a toleranţei şi a dorinţei de implicare în acţiuni generatoare de sentimente pozitive. De asemenea, pe întreaga perioadă a sărbătorilor, se va urmări cunoașterea stării de spirit a deținuților și se va acorda consiliere de specialitate persoanelor private de libertate care se confruntă cu momente dificile determinate de separarea de familie”, a declarat Lavinia Lupu, agent șef principal de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

Meniu pascal și învoiri
Cei încarceraţi în unitatea de la Târgu Jiu vor primi cu ocazia Sărbătorilor Pascale un meniu diversificat, specific Paștelui, cu mai multe calorii. ”În prima și a doua zi de Paște, deţinuţii vor beneficia de meniu îmbunătăţit. Astfel, meniul va fi compus din ceai, brânză, mezeluri la micul dejun, prânzul va fi alcătuit din ou roșu, ceapă verde, ridichie, drob de miel,ciorbă de porc/ vită/ pui, piure de cartofi cu friptură porc/vita/pui cu sos (în funcție de regimul alimentar), cozonac, apă minerală. La cină meniul conține, în prima zi de Paște, pilaf de orez cu carne porc/ vită/ pui (în funcție de regimul alimentar), iar a doua zi, paste cu brânză”, au mai transmis reprezentanții Penitenciarului Târgu Jiu.
De altfel, un număr de 10 persoane dintre deţinuţii custodiaţi în prezent de Penitenciarul Târgu Jiu îşi vor petrece Paştele alături de cei dragi. ”Ca urmare a comportamentului adecvat, a participării la activități de educație, psihologice și de asistență socială, precum și ca urmare a participării la activități productive, 10 deținuți au fost recompensați și vor beneficia de permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o zi”, mai spus agentul șef principal de poliție penitenciară Lavinia Lupu.
Potrivit legislației în vigoare, permisiunea de ieşire din penitenciar reprezintă o recompensă care se acordă acelor deţinuţi care au avut o conduită constant pozitivă şi prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here