„Sărbătoarea primăverii”, la o biserică din Țicleni

612

Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni găzduiește sâmbătă, 27 aprilie 2024, de la ora 12:30, un eveniment deosebit – „Sărbătoarea primăverii”.
„«Sărbătoarea primăverii» se dorește a fi un eveniment care să celebreze cel mai frumos anotimp din an, anotimpul renașterii. Tocmai de aceea, am ales pentru desfășurare Sâmbăta Floriilor, ziua de dinainte de marea sărbătoare a creștinismului, pentru a sărbători atât renașterea naturii, cât și intrarea Mântuitorului în Ierusalim, premergătoare viitoarei mari vești a Învierii.
Una dintre activități va fi plantarea unor minunate flori!
De asemenea, vom avea ca oaspeți meșteri populari pricepuți, alături de care copiii își vor pune în valoare creativitatea și priceperea și vor învăța despre frumusețea și bogăția meșteșugurilor populare! Ținuta recomandată ia sau costumul tradițional!
Vă așteptăm cu bucurie!”, transmit reprezentanții parohiei.
În fiecare duminică, în curtea bisericii au loc Atelierele de creație „Semne cusute-Tradiții care ne definesc”, inițiate de preotul paroh Dragomir Țicleanu. Tinerii din comunitate au astfel ocaiza să învețe despre importanța obiceiurilor și tradițiilor românești, dar și să deprindă arta mai multor meşteşuguri – cusut, țesut sau împletitul din pănuși de porumb.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here