Șarapatin și Weber, vot pentru CE Oltenia! 171 de deputați au aprobat modificările la Codul Silvic

185

171 de deputați au votat astăzi în plen, proiectul de modificare a Codului Silvic, inițiat de senatorii Scarlat Iriza și Florin Cârciumaru. Printre cei care au conștientizat că legea aduce un serviciu companiei de stat CE Oltenia s-au aflat deputații Elvira Șarapatin și Mihai Weber, ajutorul lor fiind subliniat azi de către senatorul Cârciumaru. 69 de parlamentari au spus nu acestui proiect care deblochează fronturile miniere ale CEO, iar 8 s-au abținut.

,,Am votat astăzi “pentru” proiectul legislativ privind modificarea Codului Silvic. Noile modificări aduse Codului Silvic vor ajuta conducerea Complexului Energetic Oltenia să extindă perimetrul exploatărilor miniere,, a declarat, după scrutin, social-democrata Elvira Șarapatin.

,,Astăzi a venit rândul colegilor mei parlamentari din Camera Deputaților să voteze “pentru” proiectul legislativ privind modificarea Codului silvic, după ce acesta a trecut, în urmă cu ceva timp, și de Senat. Am susținut proiectul respectiv împreună cu ceilalți parlamentari gorjeni Scarlat Iriza și Mihai Weber pentru ca activitatea Complexului Energetic Oltenia să nu mai aibă de suferit în procesul de extracție. Proiectul a fost sustinut in Camera Deputatilor si de catre Elvira Sarapatin, deputat PSD de Gorj.
Astfel, noile modificări aduse Codului Silvic vor ajuta conducerea Complexului Energetic Oltenia să extindă perimetrul exploatărilor miniere și să repună în funcțiune excavatoarele “trase pe dreapta” din cauza lipsei frontului de lucru din cariere. 
Proiectul adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit,, a transmis și senatorul Cârciumaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here