Săpunaru și Pintilii, printre remarcații meciului cu Franța

260

România a deschis Euro împreună cu Franța, iar naționala lui “Tata Puiu” a făcut un joc bun, chiar dacă rezultatul nu a fost unul care să ne și mulțumească. Cu trei jucători în teren care au trecut pe la Pandurii, gorjenii au avut de ce să fie mândri.

Pentru prima dată, Pandurii a fost reprezentată la un turneu final de Campionat European, Cristian Săpunaru, chiar dacă a ajuns la finalul contractului său că gorjenii, fiind încă menționat în statistici ca jucător al Pandurilor. Mai mult decât atât, până nu demult, alți doi tricolori ce au evoluat în primul meci de la acest European, a îmbrăcat și ei tricoul Pandurilor. Este vorba de Mihai Pintilii și Vlad Chiricheș, iar numărul pandurilor și ex-pandurilor de pe Saint Denis putea fi mult mai mare, însă Hora, Maxim și Ropotan nu au prins lotul deplasat în Franța, deși au făcut parte din cel lărgit care a pregătit Europeanul.
Cristi Săpunaru a fost omul care a dat cea mai mare siguranță echipei în defensivă, dar și unul dintre cei care au susținut ofensiva în fața naționalei cocoșului galic. Deși a avut un adversar de calibru, pe Patrice Evra, Săpunaru nu a avut complexe, ba mai mult, l-a făcut de multe ori pe jucătorul celor de la Juventus să creadă că are în față mai mult de 11 adversari: “Românii au remizat cu Italia şi Spania. Mulţi au crezut că au venit aici doar în vacanţă, dar noi ştiam că nu e aşa. Au alergat ca nebunii, aveam impresia că sunt 12 pe teren. Nu vom suferi mereu până în ultimul minut chiar dacă am câştigat acest meci cu durere”, a declarat fundașul francezilor. Mihai Pintilii a fost și el la înălțime în duelurile purtate la mijlocul terenului contra unor adversari “stelari”: Pogba, Matuidi și Kante, jucători de la Juventus, PSG și Leicester, campioanele Italiei, Franței și Angliei! Cu o treaptă mai jos în evoluție decât Săpunaru și Pintilii a fost cel de-al treilea jucător trecut pe la Pandurii, Vlad Chiricheș. Acesta nu a făcut mari greșeli în acest meci, însă se simte lipsa meciurilor din ultima vreme, poate pe parcurs va reuși să devină mai exact și mai sigur pe el, în meciurile cu Elveția și Albania fiind mare nevoie, în primul rând, de o defensivă impenetrabilă pentru a visa la victorii care să ducă România mai departe în competiție.
Pandurii mai are un reprezentant la European, acesta este maseorul Iulian Mircea, unul dintre membrii staff-ului medical pe care Edi Iordănescu l-a format la Târgu-Jiu în mandatul său de un an și jumătate care tocmai s-a încheiat și pe care oficialii gorjenilor spun că doresc să-l prelungească.

“Nu cred că meritam să pierdem, nu meritam să luăm acel gol. Lumea se aştepta să ne facem de râs, n-a fost aşa. A fost un meci plăcut publicului, regretăm că n-am scos măcar un punct din primul meci. Am jucat contra unor jucători valoroşi, Franţa este favorită la câştigărea trofeului. Ne zgâriem pe ochi că am luat gol în minutul 89. O să ne luptăm pentru fiecare punct şi sper să ne calificăm”, Cristi Săpunaru, fundaș Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here