Șapte reclamagii din CL Motru pun pe drumuri instituțiile statului pentru o lucrare neterminată în 2020

3176

Consilierii Pintea Dumitru, Sanda Ion, Gigel Jianu, Ilie Petrescu, Huidu Vasile, Iovan Sorin și Dr. Bălan, la îndemnul fostului lider de grup Gigel Jianu, au semnat o petiție pe care au înaintat-o către toate instituțiile statului. Asta, pentru o lucrare semnată chiar de fostul primar liberal, aflată deja în cercetarea organelor de anchetă. Este vorba despre lucrare lui Gigel Jianu cu privire la înlocuirea de borduri și refacerea de trotuare și alei în Motru.

Mai exact, această lucrare a fost dată, anul trecut, cu dedicație unei firme de casă a fostului primar, care a ales să încropească un caiet de sarcini ,,special” ca să nu ia alții investiția.
Lucrarea a avut valoarea de peste zece miliarde de lei vechi, cu un termen de execuție, atenție!!, de 15 zile, de la emiterea ordinului de începere.
Mai exact, în Motru trebuiau montați peste 2500 de metri liniari de bordură, montându-se până acum puțin peste o mie, dar și peste 5000 de mp de asfalt, din care au rămas neturnați aproximativ 2000. Lucrarea trebuia finalizată în iulie 2020, odată cu începerea campaniei electorale, termenul fiind de două săptămâni de execuție, dar investiția nu e gata nici acum.
De remarcat că firma de casă a încasat pe lucrarea deficitară, cu multe probleme de execuție și nefinalizată, aproape nouă miliarde de lei vechi. Practic, firma a încasat banii și pentru lucrări neexecutate, bani achitați de fostul edil cu câteva zile înainte de terminarea mandatului.

Au chemat Garda!
De altfel, în cauză s-au făcut demersuri către IPJ din partea primăriei, pentru ca anchetatorii să analizeze contractul păgubos pentru UAT, dar benefic pentru fostul edil liberal și firma din Bălești.
Ieri, Garda de Mediu Gorj, la solicitarea celor șapte aleși, a venit să verifice investiția la fața locului. Comisarii au realizat că terenul în speță nu a fost afectat, verificând mai multe documente. Cei mai revoltați de situație au fost taximetriștii care în zona respectivă erau nevoiți să stea cu mașinile în nămol, pe pământ, nu de puține ori în zona petrecându-se accidente. Taximetriștii au spus, revoltați, pe rețelele de socializare, că vor discuta cu cei șapte reclamagii, care nu au putut realiza nimic în cinci ani de zile, că se fac că nu văd cum se mișcă lucrurile în ultimele luni și caută să împiedice normalitatea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here