Şapte persoane, reţinute după percheziţiile de la Rovinari

299

Percheziţiile efectuate, miercuri, de poliţiştii gorjeni pe raza oraşului Rovinari şi a comunei Fărcăşeşti, la suspecţi de furturi din societăţi comerciale, s-au lăsat cu reţineri. Şapte persoane au ajuns, ieri, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Pe lângă furt calificat, trei dintre acestea mai sunt acuzate şi de tâlhărie.

Miercuri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au efectuat percheziţii domiciliare pe raza judeţului, la membrii unei grupări infracţionale specializate în furturi din societăţi comerciale. Mai multe persoane au fost audiate, ulterior faţă de şapte dintre acestea fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Trei dintre reţinuţi sunt suspectaţi că ar fi şi autorii unor infracţiuni de tâlhărie, înregistrate iniţial cu autor necunoscut.

foto 012“La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, şapte persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, toate din oraşul Rovinari, bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Totodată, pentru trei dintre acestea s-a probat activitatea infracţională pentru infracţiunea de tâlhărie. Din cercetări a reieşit faptul că, aceştia ar fi sustras preponderent produse electrice şi electronice din societăţi comerciale de pe raza oraşului Rovinari”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Prejudiciul cauzat de membrii grupării infracţionale se ridică la suma de aproximativ 57.000 de lei. În cursul acestei zile, cei şapte suspecţi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Roxana Lupu

foto 023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here