Șapte handbaliști vor fi transferați în această vară la Târgu Jiu – Energia Pandurii, într-o nouă prezentare

393

După ce a ratat de puțin obiectivul european, impus de președintele Andrei Maioreanu, în sezonul recent încheiat, echipa de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu se reinventează în această vară. Energia va transfera o întreagă echipă în pauza competițională. Nu mai puțin de 7 jucători sunt pe lista de transferuri a gorjenilor.

Energia Pandurii Târgu Jiu va schimba jumătate de echipă în această vară. Doar șapte jucători vor continua și sezonul viitor la Târgu Jiu, portarii Antonaru și Șelaru și jucătorii de câmp Dinescu, Acatrinei, Apolzan, Giotoiu și Dragnea. În plus, în următorul campionat se va conta și pe juniorii Bogdan și Alexandru Mănescu, însă e clar că cei doi vor fi de umplutură, deși se anunță ca fiind handbaliști de mare perspectivă, totuși, prea cruzi pentru războiul din Liga Națională.
Cum șeful echipei de handbal, Andrei Maioreanu, a anunțat că-și dorește un lot de 14 jucători plus 2 portari, e limpede că Energia trebuie să mai transfere măcar cinci jucători de mare valoare, dacă nu șapte, pentru a se bate la podiumul Ligii Naționale de handbal masculin. „Deocamdată până nu vedem echipa finalizată, pentru că pot să apară tot felul de situaţii, nu mai facem declaraţii legate de lot sau obiective. Când se finalizează lotul îl vom anunţa public. Eu vreau un lot de 14+2. După ce vom face lotul, o să discutăm cu acţionarii, cu banca tehnică şi cu jucătorii şi vom stabili ce obiectiv va fi pentru sezonul viitor”, a declarat președintele secției de handbal a clubului Energia, Andrei Maioreanu.

Kekezovic e sigur
Un nume e sigur din lista de transferuri a gorjenilor. Energia a achiziționat un superjucător, extrema stângă. Marinko Kekezovic (29 de ani, 1,87m) de la proaspăt câștigătoarea Cupei EHF, Pick Szeged (Ungaria). Tot din Ungaria, dar de la Gyor, este așteptat și un coordonator, Filipe Mota, fost jucător și la campioana Portugaliei, FC Porto.
Din Spania trebuie să ajungă la Târgu Jiu o extremă dreapta. Adrian Sifre Flores (27 de ani), care a evoluat în ultimul sezon pentru Globalcaja Enacantada, în Liga Asobal, reușind să marcheze 91 de goluri în 28 de partide.
Și românul Marius Sadoveac este așteptat la Târgu Jiu. Interul dreapta de la HCM Constanța a semnat un precontract cu Energia, dar asta nu garantează că va și ajunge în Gorj. Și Csepreghi semnase cu oltenii, dar până la urmă s-a transferat în Franța, la Creteil. „În cel mai scurt timp vom prezenta lotul cu care vom aborda viitorul sezon. Asta poate să însemne, luna viitoare, la început sau la sfârşit. Pe 4 iunie este o şedinţă la Federaţie, şi în funcţie de ce se va hotărî acolo vom stabili ce vom face mai departe. Este important să aflăm când începe noul sezon, este important să vedem ce cerinţe vor fi pentru înregistrarea transferurilor”, a mai declarat Maioreanu.

Andrieș continuă!?
Tehnicianul Liviu Andrieș va continua pe banca echipei Energia Pandurii și în sezonul următor, deși nu a fost confirmat oficial, încă, de managerul echipei. Andrieș nu mai este legat de club, încheindu-și contractul la finele sezonului 2013-2014.
Pentru o nouă colaborare părțile trebuie să se așeze din nou la masa tratativelor.

Șelaru și Acatrinei se bat pentru mondiale
Dacă majoritatea hand-baliștilor au intrat deja în vacanță, doi dintre componenții echipei Energia au fost chemați sub tricolor.
Portarul George Șelaru și interul Florin Acatrinei au fost selecționați în lotul României pentru meciurile de baraj cu Suedia în vederea calificării la Campionatul Mondial din 2015. Noul selecționer, Christian Gaudin, l-a chemat și pe Alexandru Asoltanei, extrema stângă care a părăsit Energia în această vară, alegând să meargă la Dinamo.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here