Şapte cursuri pentru formare profesională, în această lună la AJOFM Gorj

232

În această lună, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează şapte cursuri pentru formare profesională. Şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la agenţie beneficiază în mod gratuit de aceste servicii de formare profesională.

AJOFM Gorj organizează în luna iunie 2014, şapte cursuri de formare profesională în meseriile: agent de securitate, cofetar patiser, competenţe limbă germană, director centru de informare turistică, lucrător în comerţ, manager în turism, sudor. O parte din aceste cursuri au început deja, este vorba despre cursul pentru sudori, iar celelalte se află în stadiul de selecţie.
Şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Gorj beneficiază în mod gratuit de aceste servicii de formare profesională. Accesul la programele de formare profesională se va face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională sau de mediere. Iar pentru persoanele care doresc să se înscrie la programele de formare profesională, acestea aflându-se în căutarea unui loc de muncă vor prezenta la AJOFM Gorj următoarele acte: recomandare din partea centrului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere; cerere de înscriere la programul de formare profesională; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege; actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de naştere, în original şi în copie; actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi în copie; actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

ajofm_insRata şomajului, în creştere
La nivelul judeţului, rata şomajului este de 6, 84%, Gorjul menţinându-se în topul judeţelor cu cele mai mari rate ale șomajului şi ocupând locul nouă pe ţară.
La nivel naţional rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii mai 2014 a fost de 4,91 la sută, mai mică cu 0,22 puncte procentuale decât cea din luna aprilie şi mai mică cu 0,12 puncte procentuale decât cea din luna mai a anului trecut. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă la finele lunii mai a fost de 444.693 persoane, cu 20.121 persoane mai puţine faţă de cele de la finele lunii anterioare. În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrat pe sexe, în luna mai 2014, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a scăzut de la 5,68 la sută în luna aprilie la 5,43 la sută, iar rata şomajului feminin a scăzut de la 4,51 la sută în luna aprilie la 4,32 la sută.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here