Săptămâna viitoare, Medicii de familie negociază contractul-cadru cu CJAS

397

moisescuMihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a reuşit să discute cu Gheorghe Cocină, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj despre negocierea contractului-cadru. Astfel, săptămâna viitoare se vor purta negocierile contractelor, termenul limită de finalizare a lor fiind 15 iulie.

Noul contract-cadru a intrat în vigoare şi aproape toţi medicii de familie din judeţul nostru l-au semnat, existând doar câteva excepţii, printre care se află şi Mihai Moisescu. Acesta a încercat în nenumărate rânduri să negocieze contractul cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, toate încercările eşuând. Totuşi, în urmă cu două zile Moisescu a reuşit să discute cu Gheorghe Cocină, acesta promiţându-i medicului că de săptămâna viitoare vor fi negociate contractele. „Am avut o discuţie cu Gheorghe Cocină şi mi-a promis că vom negocia contractele începând cu 11-12 iulie, până pe 15 iulie. Practic el ştie că avem dreptate, dar nu poate trece peste decizia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Totuşi Cocină este deschis discuţiilor şi negocierilor”, a precizat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj.

Adiţionalele i-ar putea costa pe medici

În ceea ce priveşte situaţia contractelor semnate până la această oră, Moisescu spune că mai sunt doar doi-trei medici care nu le-au semnat, printre care şi el. Ceea ce-l nelinişteşte, însă, pe medicul Mihai Moisescu este faptul că în luna iunie a semnat, alături de ceilalţi medici de familie din Gorj, un act adiţional cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, documentul fiind ilegal. Acum, există posibilitatea ca medicii să fie buni de plată, potrivit lui Moisescu: „actele adiţionale sunt ilegale şi există posibilitatea să scoatem banii din buzunar la prima vizită a Curţii de Conturi”. Trebuie reamintit faptul că medicii de familie au refuzat să semneze noile contracte fiind nemulţumiţi de multe dintre prevederi, ceea ce a făcut ca, din 1 iunie, aceştia să nu mai poată prescrie reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere către specialist sau spital. Pentru binele pacienţilor medicii au semnat actele adiţionale în iunie şi, ulterior, contractele-cadru.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here