În cadrul activităţilor de Strategie Națională de Acțiune Comunitară, la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, s-a desfășurat în săptămâna 19 -23 noiembrie 2018, campania de sprijinire a copiilor și bătrânilor aflaţi în dificultate, denumită ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate”.
În acest proiect caritabil, prof. Pîrvulescu Eduard -director și prof. Bejenaru Felicia – coordonator SNAC, alături de profesorii voluntari Semenescu Alina, Brândușescu Mariana, Maimuț Simona, Crăciun Dorina, Gionea Daniela, Mladen Mihaela, Tîrlea Ramona, Tîrlea Ana, Moșteoru Viorica, Bărbulescu Aurora, Voicu Alina, Guran- Bușoi Alexandra, Văduvescu Delia, Ardeiu Aurora, Raț Jana Daniela, Albici Luminița, Zăvoianu Ilie, Zăvoianu Maria, Andrei Jeanina, Negrea Gabriela, Bușe Lavinia și Ocheană Neculai s-au mobilizat foarte repede şi eficient: au popularizat activitatea în zilele de luni și marţi, iar miercuri, joi și vineri 23 noiembrie, au colectat o cantitate însemnată de fructe și legume în paralel cu identificarea persoanelor beneficiare ale acțiunii.
O parte a legumelor și fructelor a fost direcţionată spre familiile copiilor din școala noastră cu situație materială precară, vineri 23 noiembrie.
Elevii, profesorii și părinții voluntari au fost, joi 22 noiembrie 2018, principalii actori în eforturile personalului de a oferi speranță, ajutor și alinare vârstnicilor din căminele de la Ilovăț și Șișești.
Gesturile noastre simple de a oferi legume și fructe fiecărui vârstnic a adus mare bucurie în sufletele bătrânilor care-și ștergeau cu mâini tremurânde lacrimile.
Micuții voluntari au cântat, au recitat și au stat de vorbă cu bunicii, promițându-le că vom reveni să împodobim împreună bradul și să-l așteptăm pe Moș Crăciun.
Emoționant a fost momentul în care doamna Ciobanu, bunica elevului Ciobanu Andrei, din clasa a II-a A, a interpretat un cântec bisericesc ce a mângâiat nu numai urechile, ci și inimile celor prezenți.
Această activitate a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.
C.P.