Săptămâna Europeană a Sportului, marcată şi în Gorj

287

Comisia Europeană, prin Direcţia de Sport va continua să dezvolte Săptămâna Europeană a Sportului, ediţia a III-a, din 2017, urmând ca la nivelul judeţului Gorj să se desfăşoare, în perioada 23-30 septembrie, o serie de activităţi cu caracter sportiv dedicate tinerilor din judeţ şi nu numai.

 

Cu sprijinul financiar al Federaţiei Sportul pentru Toţi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Gorj organizează Săptămâna Europeană a Sportului, manifestare ce se doreşte o sărbătoare a sportului, incluzând demonstraţii, întreceri şi animaţie în cadrul următoarelor discipline sportive: baschet, handbal, drumeţii montane, activităţi culturale, activităţi de alpinism-escaladă. Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRST) este cea care coordonează, la nivel naţional acţiunile din cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Finanţarea SES 2017 este realizată, ca şi anul trecut, prin programul european Erasmus+, pe plan continental, precum şi cu contribuţie internă, în România aceasta fiind realizată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Coordonator naţional pentru România este Federaţia Română Sportul pentru Toţi, care organizează în teritoriu acţiuni prin Asociaţiile sale judeţene, dar şi în colaborare cu Direcţiile Judeţene pentru Tineret şi Sport. “Pe 23 septembrie, la Şcoala Generală “Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu vom organiza Cupa Aprilia la Baschet la care îşi vor da concursul atât echipe de băieţi, cât şi de fete. De asemenea, pe 30 septembrie, la aceeaşi unitate de învăţământ, vom organiza un turneu de handbal. Totodată, între 25 şi 30 septembrie, la Baia de Fier, organizăm o tabără tematică la care vor participa 20 de tineri din Baia de Fier şi alţi 20 din întreg judeţul Gorj”, a declarat Robert Doicaru, consilier în cadrul DJST Gorj.

La nivelul judeţului nostru, DJST Gorj organizează activităţi fizice în aer liber pentru toate categoriile de vârstă, dar şi demonstraţii pe ramuri de sport conform programului anexat. Iată programul manifestărilor: Sâmbătă – Turneu baschet – Şcoala Generală “Voievod Litovoi“; Luni – Deschidere Tabăra Tematică Montană – Sportul fără Frontiere – Baia de Fier”; Marţi – Tabăra Tematică Montană – Sportul fără Frontiere – Baia de Fier, activităţi de drumeţie, activităţi de orientare montană; Miercuri – Tabără Tematică Montană – Sportul fără Frontiere – Baia de Fier, activităţi de organizare turistică, activităţi culturale; Joi – Tabără Tematică Montană – Sportul fără Frontiere – Baia de Fier, activităţi de alpinism-escaladă, activităţi culturale; Vineri – Tabără Tematică Montană –  Sportul fără Frontiere – Baia de Fier, activităţi de voluntariat montan, activităţi culturale; Sâmbătă – Tabără Tematică Montană – Reîntoarcerea la natură – Baia de Fier, activităţi de speologie, activităţi culturale, Turneu de Handbal la Şcoala Generală “Voievod Litovoi“. Scopul Săptămânii Europene a Sportului este promovarea sportului şi activităţii fizice în Europa şi se adresează tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, mediu social sau nivel de pregătire fizică. Săptămâna va inspira cetăţenii să fie #BeActive într-un mod constant şi va crea oportunităţi în viaţa de zi cu zi pentru creşterea activităţii fizice, va inspira evenimente creative şi atractive.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here