Șantiere în școlile din Novaci

633

La început de an școlar, lucrările de reparație sunt în toi la Școala Gimnazială și grădinița nr. 2 din orașul Novaci. Finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Investiția se ridică la circa 6 milioane de lei.
„Sunt lucrări cu termene de execuție undeva la 11-12 luni. La Școala și grădinița nr. 2 se lucrează destul de intens. Asigurăm minimul de confort pentru elevi și profesori. Lucrările sunt în grafic, dar sunt complexe, fiindcă la școala de acolo cred că nu s-a intervenit niciodată de când a fost construită. Este vorba de reabilitare, dotare și modernizare. La fel și la celelalte. La școala și grădinița nr.1, laboratoarele de la liceu și sala de sport”, a declarat primarul Dumitru Leuștean, la un post local de televiziune.
Dar nu este singura unitate de învățământ care se va moderniza în timpul anului școlar.
Autoritățile locale speră să înceapă lucrările și la Școala Gimnazială nr. 1. „La școala nr. 1 urmează să dăm drumul la lucrări, probabil că în această lună, fiindcă am așteptat și varianta să se așeze copiii la școală și să găsim modalitatea să-i repartizăm ulterior. Condițiile ne permit acolo, avem rezerve de săli de clasă ca să și putem lucra la reabilitare, iar cursurile să se desfășoare normal”, a mai spus Leuștean.
Autoritățile locale speră ca de anul viitor să funcționeze și o nouă grădiniță cu program prelungit. „Licitația s-a desfășurat la Ministerul Educației și țin să vă informez că deja ofertele sunt în evaluare. Dacă nu sunt contestații, cred că în luna octombrie vor începe lucrările. Anul viitor va fi funcțională această grădiniță cu program normal”, a mai spus Leuștean.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here