Şantiere în lucru, în şcolile din judeţul Gorj

168

foto scoli 003Autorităţile locale din fiecare comună îşi dau toată silinţa ca până la deschiderea noului an şcolar, lucrările de reparaţii şi igienizări să fie efectuate în toate unităţile de învăţământ din administrare, iar elevii să se întoarcă în săli de clasă curate şi puse la punct.

Mai sunt câteva săptămâni până la deschiderea anului şcolar 2011 – 2012 astfel că primarii nu îşi fac griji că reparaţiile şi programele de igienizări nu vor fi încheiate până ce elevii şi profesorii vor reveni la şcoală. Dacă unii deja au încheiat aceste lucrări, alţii de-abia se apucă şi promit că totul va fi gata în cel mai scurt timp. Unii mai norocoşi, recunosc că marile investiţii s-au făcut în anii trecuţi şi acum doar se revizuiesc instalaţiile sanitare şi cele electrice.

Startul se ia la Turceni

Unităţile de învăţământ din administraţia Primăriei oraşului Turceni intră în reparaţii şi modernizări la interior din această săptămână. „Luni am avut licitaţia pentru a găsi firma care să se ocupe de interiorul tuturor şcolilor, generale, primare, inclusiv liceul, dar şi de grădiniţe. Ele vor fi reabilitate până pe 12 septembrie şi credem că atât elevii, cât şi cadrele didactice şi profesorii se vor declara încântaţi de realizări. Dacă anul trecut ne-am ocupat de exteriorul unităţilor şcolare, acum în reabilitări intră interioarele”, a declarat Ion Iordache, primarul oraşului Turceni. Acesta a adăugat că pentru reabilitarea şi igienizarea din acest an a unităţilor de învăţământ, s-a alocat de la bugetul local suma de 250.000 de lei.

Zugrăveli la Şcoala Moi

Vasile Vlăduleanu, edilul comunei Bâlteni, spune că toate investiţiile şi modernizările importante la unităţile de învăţământ din localitate s-au făcut în anii trecuţi, iar acum se fac mici reparaţii, curăţenie şi igienizări. „Aceste lucrări deja s-au început dar noi nu avem mari probleme. Şcolile arată bine, iar în zugrăveli intră doar Şcoala Generală din satul Moi. Cheltuieli mari nu au fost decât cu materialele, iar forţa de muncă a fost asigurată de către oamenii de la 416, cei care primesc ajutor social”, a precizat primarul Vlăduleanu.

Lucrări la şcolile din Dănciuleşti

În aceste zile, se lucrează asiduu pentru terminarea lucrărilor de igienizări şi reparaţii ale şcolilor şi grădiniţelor din comuna Dănciuleşti. Ion Andronescu spune că la şcoala din satul Hălăngeşti lucrările au fost deja finalizate şi că în curând se vor încheia şi cele de la Şcoala Generală Dănciuleşti. „Nu mai avem altceva de făcut decât să aşteptăm iarna deoarece am adus şi lemne pentru şcoli să trecem cu bine peste sezonul rece. Mari probleme nu ne-au pus reparaţiile la şcoli, sălile de clasă arată bine, iar elevii nu au de ce să-şi facă probleme. După ce terminăm cu unităţile de învăţământ ne apucăm de reabilitarea interiorului Căminului Cultural Dănciuleşti”, a declarat edilul Andronescu. Precum omologul său de la Bâlteni, primarul de la Dănciuleşti a spus că lucrările la şcoli s-au făcut cu personalul beneficiar de ajutor social, iar costurile cu materialele de întreţinere şi reparaţii nu au fost unele mari şi s-au achitat din bugetul local.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here