Şantajistul Păsat, pe lista delegaţilor PD-L de la Gorj

105

DeschidereDeputatul PD-L, Dan Păsat, trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi exercitat acte de violenţă asupra unor oameni de afaceri, făcea parte din organizaţia PD-L Gorj. Mai mult decât atât, dacă nu s-ar fi autosuspendat din partid ca urmare a dosarului său penal, Păsat ar fi făcut parte din delegaţia de la Gorj care va participa la alegerile de la nivel central.

Informaţia a apărut în presa centrală, însă n-a fost confirmată de organizaţia democrat-liberalilor din Gorj. Deputatul Dan Păsat era cât pe-aci să ajungă delegat la Congresul PDL. Iniţial, parlamentarul figura pe lista filialei Gorj, al cărei membru a fost până în februarie, când s-a autosuspendat din partid. Din moment ce nu mai este membru de partid, nu mai are însă dreptul să participe la Convenţia de sâmbătă, chiar dacă, în calitate de parlamentar, este delegat de drept. Păsat s-a autosuspendat din PDL, după ce împotriva lui s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, se relatează într-un cotidian central.

PDL Gorj: “Nu ştim, am fi auzit!”

Democrat-liberalii din Gorj au fost surprinşi să afle că au fost colegi în organizaţie cu Dan Păsat. “Sigur nu figurează ca membru în organizaţia noastră, cred că este o greşeală”, a declarat preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ. Nici purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj, Dan Vâlceanu nu a confirmat o astfel de informaţie: “Nu cred, aş fi auzit măcar că a fost membru în organizaţie”, a declarat Vâlceanu, fără însă să verifice în scriptele partidului.

Păsat şi şantajul!

Deputatul Dan Păsat a fost trimis în judecată de DNA, iar toate bunurile acestuia au fost sechestrate. Parlamentarul de Giurgiu este acuzat de şantaj şi ameninţări. Potrivit DNA, deputatul a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de şantaj şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Astfel, în perioada octombrie – noiembrie 2009, deputatul Dan Păsat l-a ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, iar în octombrie 2009, a exercitat acte de violenţă asupra unui număr de doi reprezentanţi ai unei firmei din Teleorman pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.

Gabriela Mladin

Vot pentru trei

Delegaţii filialei judeţene Gorj a PDL nu au stabilit pe care dintre cei trei candidaţi la preşedinţia partidului îl vor susţine, toate moţiunile fiind acceptate de Colegiul Director al organizaţiei. Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat că fiecare dintre cei 23 de delegaţi gorjeni vor putea vota cum vor dori, fără a le fi impus un anumit candidat. “Organizaţia nu susţine un candidat anume. În urma voturilor membrilor Colegiului Director al PDL Gorj pe cele trei moţiuni, cele mai multe voturi le-a obţinut Vasile Blaga, fiind urmat de Emil Boc şi de Theodor Paleologu”, a spus Dan Vâlceanu. Potrivit acestuia, preşedintele organizaţiei PDL Câlnic, Dumitru Bejinaru, este singurul democrat-liberal din Gorj care s-a înscris în cursă pentru un loc în Comisia Naţională de Revizie şi Control a PDL, el beneficiind de sprijinul filialei judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here