Şantaj, ameninţări şi luptă pe viaţă şi pe moarte în PDL Gorj

123

deschidereCompetiţia pentru şefia PDL Gorj dezvăluie lupte de culise greu de imaginat, ceea ce dovedeşte încă o dată că cei care se tem că îşi vor pierde ciolanul de ros sunt capabili de orice pentru a-şi menţine banii, puterea şi afacerile necurate.

Un astfel de episod s-a desfăşurat chiar la finalul săptămânii trecute iar ţintele au fost Nicolae Cilibiu şi Ion Ruşeţ, ambii legaţi ombilical de organizaţia municipală a PDL Târgu-Jiu, asta pentru că se ocupă de buna desfăşurare a alegerilor de aici. Pentru a-l determina să nu candideze pentru fosta funcţie a lui Gore Popescu, Cilibiu a fost astfel ameninţat, înregistrat pe ascuns şi intimidat chiar să dea înapoi de la reorganizarea filialei municipale. Făptaşii, nimeni alţii decât componenţi ai echipei lui Manţog, unul dintre “pitbulli” fiind chiar actuala inspectoare şcolară Camelia Bibere. Picture 005Înregistrarea audio cu Cilibiu este deţinută de Constantin Severus Militaru care o are chiar pe telefonul său mobil.

Deja nu mai este de mult un secret că în PDL Gorj, lupta pentru şefia organizaţiei se dă între două echipe, una în fruntea căreia se află Ionel Manţog, care îl foloseşte drept paravan pe Constantin Severus Militaru, şi alta care îl are lider pe Ion Ruşeţ, actual preşedinte interimar, care încearcă să păstreze un echilibru într-o organizaţie dezbinată şi măcinată de avarism. Cei care s-au alăturat lui Ruşeţ nu au o viaţă uşoară, iar coechipierii lui Manţog şi-au folosit toate pârghiile ca să îi determine să regrete că s-au alăturat cui nu trebuie. Unul dintre cei care a simţit pe pielea sa ce înseamnă să i te pui contra lui Manţog este Nicolae Cilibiu, şi asta nu de acum, ci din 2005.

“Cine nu este cu mine, este împotriva mea”

Acesta a fost şi este principiul după care s-a ghidat Ionel Manţog, încă din momentul în care şi-a făcut simţită prezenţa în PDL Gorj. După Picture 010şase ani, se ghidează după acelaşi principiu, chiar dacă cei care sunt contra lui Manţog, îngroaşă zilnic rândurile partidului. Nicolae Cilibiu a fost în echipa adversă lui Manţog în momentul în care acesta a candidat pentru şefia PDL Gorj. L-a susţinut pe Novac care însă în 2005 a pierdut lupta împotriva lui Manţog, vârful aisbergului fiind organizaţia municipală. Cum Manţog a pus mâna pe municipiu, acest lucru i-a oferit şi câştigul, fapt care este luat în calcul de mehedinţean şi pentru bătălia din 19 martie. Reamintim că după ce Manţog a devenit liderul suprem al PDL Gorj, cei care i-au fost potrivnici au fost eliminaţi din partid sau marginalizaţi. A păţit-o astfel Ion Răuţ, Călin Simionescu, Ion Fugaru care au fost excluşi şi chiar Nicolae Cilibiu, care a fost marginalizat în partid. Manţog nu a luat în calcul că Cilibiu a fost şeful campaniei prezidenţiale în 2004 al Alianţei DA, obţinând rezultate foarte mari, 53,13% pentru Traian Băsescu, că a fost vicepreşedinte cu problemele organizatorice, adică al doilea om din partid între 2001-2005, ori că acesta fusese propus de organizaţie să fie secretar de stat, post ocupat apoi de Manţog. Sau poate a prea luat în calcul că Cilibiu este un veritabil pericol, cert este doar că revenirea acestuia în activitatea PDL, nu i-a convenit deloc lui Manţog.

Solicitat să revină, de către Ruşeţ

Cilibiu este însă chemat să revină în PDL Gorj, să revină de fapt în activitate, el fiind 16 ani membru cotizant în organizaţie, de către preşedintele Ruşeţ. S-a întâmplat chiar în decembrie, după ce Ruşeţ obţinea interimatul la cârma PDL Gorj. Cum problemele în organizaţia municipală a PDL Târgu-Jiu au fost majore, Ruşeţ îi cere lui Cilibiu să se ocupe de organizaţie, alături de el, evident. Menţionăm că Ruşeţ a fost stabilit de CODA să conducă PDL Târgu-Jiu pe perioada de până la alegerile interne, asta şi după ce s-a constatat că Gore Popescu şi întreg Biroul pe care îl conducea, ocupa nestatutar funcţii în BPL-ul acestei filiale, după ce nu s-a depistat nici documentul prin care BPL-ul organizaţiei municipale, condus atunci de Marcel Romanescu, a fost dizolvat. Acest lucru demonstra că Gore Popescu şi biroul său nu au funcţionat în conformitate cu statutul PDL.

Pentru că Cilibiu s-a ocupat de municipiu, acest fapt a deranjat, mai ales că s-a vehiculat că acesta va fi de fapt asul din mâneca lui Ruşeţ pentru şefia organizaţiei PDL Târgu-Jiu, fapt contrazis însă de preşedinte. “Nu mi s-a propus să candidez pentru această funcţie de către preşedintele Ion Ruşeţ şi nici măcar eu nu am menţionat vreodată că aş candida, dar sunt destui care se tem de această candidatură şi pentru faptul că eu mă ocup de organizarea alegerilor la municipiu”, a declarat Cilibiu.

Cum e turcu’ şi inspectoarele PDL

În urmă cu ceva vreme, inspectorul şcolar pe discipline tehnice, Camelia Bibere, cunoscută ca un activist permanent la picioarele lui Manţog, dar şi colega ei, Daniela Bogia, inspector pe limba română, au venit la sediul PDL, ambele cu o falcă în cer şi una în pământ. Cele două “gheonoaie”, făceau spume, ameninţându-i în stânga şi în dreapta pe proprii lor colegi. Bibere şi Bogia acuzau astfel că adeziuni ale dascălilor înscrişi în PDL Târgu-Jiu ar fi dispărut din baza organizaţiei, după venirea lui Ruşeţ la conducerea partidului. Acuzele au fost contestate iar cele două au fost liniştite. Mai mult, chiar s-a căutat adeziunea lui Bogia pentru a o linişti pe inspectoare. Adeziunea buclucaşă a fost găsită, dar nu la fel au stat lucrurile cu adeziunea lui Bibere, care lipsea cu desăvârşire. Ruşeţ a liniştit-o însă pe pedelista lui Manţog spunându-i să prezinte la partid carnetul de membru pentru a i se face o nouă adeziune. Bibere ar fi declarat, în mod surprinzător, că nu are carnet, şi asta tocmai cea care era arătată cu degetul în 2009 că a adus la partid listele cu numele dascălilor din Gorj, creând înainte de alegeri un adevărat scandal.

Cum scenele făcute de Bibere i-au fost transmise lui Ruşeţ de către Cilibiu, pedelista s-a gândit să îşi “scoată dinţii” la cel care şi-a permis asta. Nu s-a abţinut şi i-a trimis lui Cilibiu un mesaj de ameninţare.

Trebuie menţionat că Ruşeţ i-a transmis joi seara lui Bibere să nu mai facă afirmaţii gratuite, fapt care a deranjat-o profund pe inspectoare. Drept urmare i-a scris o “epistolă” lui Cilibiu..

De la Bibere cu… ameinţări

“Aţi făcut cea mai mare greşeală şi viaţa dumneavoastră în momentul în care m-aţi discreditat şi m-aţi pus în spate fapte care nu îmi aparţin. Dreptatea se va face şi veţi suporta toate consecinţele, când veţi primi răsplata nu o să vă mai reveniţi! Nu sunt simple cuvinte, ţineţi cont că aţi declanşat bumerangul!”, acesta a fost mesajul transmis de Bibere prin sms lui Cilibiu, vineri dimineaţă.

Reamintim că Bibere a fost printre iniţiatorii întâlnirii secrete de la Restaurantul Bulevard, dezvăluită recent de cotidianul Gorjeanul, la care au participat profesori aduşi aici de inspectoare dar şi de “generalul” Justin Paralescu, scopul fiind întărirea structurilor echipei lui Manţog.

“Nu i-a convenit iar pentru că eu am informat preşedintele mi-a trimis mesajul”, a declarat Cilibiu.

În acelaşi timp, Bibere dar şi ceilalţi “pitbuli” ai lui Manţog i-au mai pregătit o surpriză lui Cilibiu, adică o înregistrare prin care să se scoată în evidenţă aşa-zise blaturi pentru alegerile de pe 5 martie când se va alege conducerea organizaţiei municipale a PDL Târgu-Jiu. “Vineri seara am fost informat că am fost înregistrat când mă preocupam de inventarierea documentelor din organizaţia municipală. Grav este că ei interpretează această înregistrare vrând să scoată în evidenţă că aş vrea să măsluiesc alegerile. Asta este o metodă de şantaj menită să mă oprească să mă mai implic în alegerile din organizaţia municipală. Diferenţa între mine şi cei care încearcă să mă intimideze este că eu mă bat pentru principii neavând niciodată o funcţie administrativă prin care să fi fost numit politic spre deosebire de Ei care se bat să îşi apere privilegiile şi afacerile”, a declarat Cilibiu, care a promis că nu va lăsa lucrurile aşa cum îşi doresc cei care îl vor frânat.

Înregistrarea a ajuns şi la urechile preşedintelui Ion Ruşeţ dar şi în media locală, dovedind lupta cu lovituri sub centură de care sunt capabili pedeliştii lui Manţog.

Ion Ruşeţ recunoaşte că a ascultat o înregistrare care i-a fost prezentată de către deputatul Constantin Severus Militaru de pe telefonul mobil al acestuia. Înregistrarea avea în jur de un minut şi Militaru spunea că este vocea lui Nicolae Cilibiu: “I-am spus lui Militaru că dacă el consideră că cele spuse în înregistrare încalcă legea să o trimită organelor competente, iar dacă încalcă legile moralităţii, să o facă publică. Nu ştiu când, cum şi unde s-a făcut această înregistrare şi cît de legală este, mai ales că se vehiculează că Nicolae Cilibiu ar fi fost înregistrat în sediul PDL Gorj”, a declarat Ion Ruşeţ.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here