Priporeanu primeşte a patra şansă ca să acceadă în fruntea APIA Gorj

476

Chiar dacă nu a reuşit de câteva ori la rând să promoveze concursul pentru postul de director adjunct în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Gorj, Valentin Priporeanu va avea luna aceasta o nouă şansă. Şi asta deoarece, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs funcţia de director executiv adjunct pe Serviciile Control în teren, Economic şi Recuperare debite din cadrul Centrelor Judeţene ale APIA din Gorj, Hunedoara, Maramureş şi Olt.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv adjunct în cadrul APIA, coordonator al Serviciului control pe teren, Serviciului economic, recuperare debite şi al centrelor locale din cadrul – Centrele judeţene Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt.
În ceea ce priveşte APIA Gorj, aici există la ora actuală un singur director adjunct în persoana lui Mihai Versin, care coordonează activitatea pe Autorizare Plăţi şi Măsuri Specifice. Funcţia de director executiv al Centrului judeţean APIA este ocupată de mai mulţi ani de Constantin Negrea. Un alt adjunct ar putea veni alături de cei doi directori, chiar de luna viitoare. Nu este exclus ca Valentin Priporeanu, cel care a mai ocupat în interimat vreme de şase luni postul de director adjunct al APIA Gorj, să participe din nou la concursul organizat la nivelul ANFP. Acesta a mai candidat pentru funcţia de director executiv adjunct al APIA Gorj, însă de fiecare dată nu a reuşit să treacă probele concursului. “Funcţia de director adjunct pe Control în teren, Serviciul Economic şi recuperare Debite este vacantă de doi ani de zile. Ultimul care a ocupat acest post a fost Valentin Priporeanu, şi asta pentru numai şase luni de zile”, a declarat şeful APIA Gorj, Constantin Negrea.

21 octombrie, proba scrisă
Candidaţii, care îşi doresc postul de director adjunct în cadrul APIA Gorj scos la concurs, trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare. Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice (în condiţiile prevăzute la art.31 din Legea nr. 284/2010 – Lege – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare); vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum trei ani.
ANFP a stabilit că proba scrisă a concursului va avea loc în data de 21 octombrie, data şi ora interviului urmând să fie comunicate ulterior candidaţilor. Ambele probe de concurs se vor desfăşura la sediul ANFP din Bucureşti. Tot acolo, candidaţii îşi pot depune dosarele de concurs, termenul de depunere expirând săptămâna viitoare. Dosarele de înscriere trebuie să conţină: copia actului de identitate; formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la HG nr. 611/2008, modificată; copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări; copia carnetului de muncă sau adeverinţă care arată vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate; cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere); adeverinţă care să dovedească starea de sănătate corespunzătoare; declaraţia pe propria răspundere/adeverinţă care atestă că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.
Izabella Molnar

3 COMENTARII

  1. Dacă nu ai luat un examen de mai multe ori pentru un asemenea post, ce tupeu trebuie să ai să te prezinți în fața salariaților și să le ceri performanță sau să le ceri să cunoască legislație la ceea ce fac.

  2. E de risul lumii… cum sa nu iei examenul de 3 ori…și sa te mai duci și a 4 a oară. .. unde s a mai pomenit ca acum.. Acest personaj.. parcă era pe la fostul pdl.. în viața mea nu am auzit asemenea aberații. .. cine a mai susținut asemenea examene și de atitea ori… puneți l frate pe Negrea ca e capabil.. sau aduceți de acasă profesioniști. .. nu membrii de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here