Săniuş şi bulgăreală, de Paşti, la Rânca

294

Iepuraşul vine cu sania la turiştii care se vor afla în staţiunea Rânca, pe perioada Sărbătorilor Pascale. Iarna s-a dezlănţuit la munte, deşi, calendaristic vorbind, suntem în miezul primăverii. Zeci de centimetri de zăpadă proaspătă s-au aşternut la Rânca, existând condiţii optime pentru bulgăreală şi săniuş.

În ultimele zile, când toată lumea se aştepta la temperaturi crescute şi soare numai bun pentru un bronz de primăvară, la munte a ninis. Cei care au rezervări la Rânca pentru perioada Sărbătorilor Pascale vor f nevoiţi să se echipeze de iarnă. Stratul de zăpadă proaspătă măsoară câţiva zeci de centimetri şi nu este exclus să continue să ningă. Din fericire, drumul de acces spre staţiune este deszăpezit, drumarii intervenind cu promptitudine. „S-a intervenit pentru deszăpezirea drumului spre Rânca. Suntem pregătiţi, în continuare, să acţionăm dacă va mai ninge. Situaţia este sub control, chiar dacă aceste ninsori au fost o surpriză pentru toată lumea”, confirmă şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Salvamontiştii, la datorie şi de Paşti
Angajaţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj vor avea un program de lucru special pe perioada sărbătorilor Pascale. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont, spune că vor fi suplimentate efectivele personalului care va asigura asistenţa în zona montană. „Dacă în Rânca este asigurat un serviciu de permanenţă, în restul arealului montan se vor organiza echipaje mobile de 2-4 salvatori care vor încerca să acopere cât mai mult din zonele de interes pentru turişti. De schiat nu se va putea schia, dar se pot face drumeţii, se poate practica şi săniuşul”, explică Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Turiştii care şi-au programat vacanţa de Paşti la Rânca se vor putea bucura de o bulgăreală pe cinste, dar şi de săniuş. Aceştia sunt sfătuiţi să fie echipaţi de iarnă, întrucât temperaturile se vor menţine scăzute şi în următoarele zile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here