SANITAS suspendă acţiunile sindicale

219

valentin-popaCu excepţia „Caravanei SANITAS”, toate acţiunile sindicale stabilite de conducerea centrală a SANITAS au fost suspendate odată cu schimbarea Guvernului. Acum se aşteaptă stabilirea unei întâlniri cu noua conducere a Ministerului Sănătăţii.

Schimbarea Guvernului a atras şi o schimbare a opticii sindicaliştilor. Cu foarte puţin timp înaintea anunţării noului Executiv, reprezentanţii SANITAS stabiliseră o serie de acţiuni sindicale ce urmau a fi puse în practică în perioada următoare. Date fiind noutăţile apărute, aceştia au renunţat la planul acţiunilor stabilite. „Biroul Executiv al Federaţiei SANITAS s-a întrunit în data de 2 mai şi, date fiind schimbările din plan politic, s-a propus suspendarea programului de desfăşurare a acţiunilor sindicale, respectiv: declanşarea acţiunii de strângere de semnături pentru proiectul de lege a Sănătăţii şi pichetarea Ministerului Sănătăţii în perioada 7-18 mai. Singura acţiune care rămâne valabilă şi care se va desfăşura este Caravana SANITAS”, a precizat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Dorinţele SANITAS

Trebuie menţionat faptul că reprezentanţii SANITAS nu sunt de acord cu privatizarea unităţilor sanitar publice şi transformarea acestora în fundaţii şi nici cu desfiinţarea unor unităţi spitaliceşti. În schimb, după cum confirmă Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj, sindicaliştii militează pentru: „administrarea transparentă a fondurilor pentru sănătate; un pachet de bază asigurator pentru menţinerea stării de sănătate a populaţiei; separării serviciilor publice de sănătate faţă de cele private”. La ora actuală, conducerea centrală a SANITAS aşteaptă să se întâlnească şi să discute cu noua echipă aflată în fruntea Ministerului Sănătăţii. În funcţie de rezultatele întrevederii sindicaliştii vor stabili acţiunile ulterioare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here