Sanitas se implică în problema tichetelor de la Spitalul Sadu

354

Conducerea Sindicatului Sanitas Gorj nu rămâne indiferentă la problemele cu care se confruntă angajaţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu). Faptul că aceştia rămân fără cinci tichete lunar, ca măsură de economisire anunţată de conducerea unităţii, nu este deloc pe placul sindicaliştilor. Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj spune că va purta discuţii cu managerul Aurel Stolojanu şi speră să se revină asupra deciziei privind tăierea unui număr de tichete, economia realizată astfel nefiind una semnificativă, în opinia liderului sindical.

Nemulţumirile salariaţilor Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu au ajuns la urechile presei după ce aceştia au fost anunţaţi că vor rămâne cu mai puţine tichete de masă. Surse din spital au conformat că fiecare angajat va primi cu 5 tichete mai puţin, în fiecare lună. Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj s-a interesat de situaţia relatată în cotidianul nostru, informaţiile confirmându-i-se. „Am discutat cu lidera noastră de sindicat de la Spitalul Sadu şi am aflat că acolo s-au făcut promovări profesionale la cei care îndeplineau condiţiile şi, astfel, s-a înregistrat o creştere a cheltuielilor salariale. Acesta se pare că este motivul pentru care nu au mai fost bani suficienţi pentru tichete şi s-a decis să se taie din ele”, a explicat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Popa: „Nu suntem de acord cu tăierea tichetelor!”
Liderul Sanitas Gorj susţine că se opune tăierii tichetelor angajaţilor Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi promite că va discuta cu managerul unităţii pentru a se rezolva problema. „Categoric, Sanitas nu este de acord să se taie din tichetele angajaţilor spitalului. Voi purta discuţii cu domnul Stolojanu, care este un bun manager, şi vom încerca să rezolvăm această problemă. Practic, economia la care se face referire nici nu este semnificativă, fiind undeva la 5.000 lei. Astfel, primăria poate să plătească utilităţile spitalului, iar conducerea unităţii să se preocupe de plăţile salariale. Trebuie să subliniez că drepturile salariale se plătesc cu prioritate, conform contractului colectiv de muncă”, declară  Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Primăria Bumbeşti-Jiu susţine spitalul
Potrivit legislaţiei în vigoare, autoritatea publică locală nu poate asigura plata salariilor pentru angajaţii spitalului. Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, a dat asigurări că unitatea sanitară care se află în administrarea sa beneficiază de sprijin financiar pentru investiţii şi consumuri, dar nu pentru plata salariilor. „Noi am susţinut financiar unitatea încă de la început. Pentru salarii nu putem da bani pentru că am încălca legea. Numai anul trecut am dat 1 miliard pentru investiţii şi pentru consumuri, iar în acest an avem prevăzuţi bani tot pentru aceste segmente. Dacă nu sunt bani pentru tichete şi salarii nu este treaba noastră, a Primăriei, ci a conducerii spitalului. Ei trebuie să îşi asigure salariile din serviciile efectuate. Repet, atât cât legea ne permite, noi ne implicăm”, a declarat edilul Bobaru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here