Sanitas luptă şi pentru creşterea salariilor din Asistenţa Socială

362

Federaţia Sanitas a solicitat identificarea unor soluţii de majorare salarială şi pentru personalul din asistenţă socială. Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, spune că angajaţii din Asistenţă Socială nu au fost uitaţi şi că se vor găsi soluţii pentru ca şi salariile lor să crească. De altfel, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a formulat un răspuns oficial la o adresă a Federaţiei Sanitas privind majorarea salarială.

Potrivit oficialilor Ministerului Muncii, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/iunie 2015 pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 83/2014 s-a creat posibilitatea ca personalul angajat în instituţiile publice să beneficieze de o creştere salarială de până la 12%, procentul concret de creştere fiind stabilit de ordonatorul de credite. De asemenea, prin Legea nr. 185/iulie 2015 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 70/2014 s-a eliminat restricţia de acordare a sumei de 100 de lei pentru personalul care în anul 2015 ar fi beneficiat de majorarea salariului de bază cu sume mai mari de 100 de lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. „În acest sens, prevederile din Legea nr. 185/2015 se aplică personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţii medico-sociale şi sistemului public de asistenţă socială, astfel încât aceşti salariaţi să beneficieze de o majorare brută de cel puţin 1.200 de lei pe an, dacă îşi desfăşoară activitatea pe parcursul întregului an. De asemenea, la alin. (2) se prevede că în situaţia în care salariul de bază rezultat prin aplicarea celor de mai sus se situează sub nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată (1050 lei), acesta va fi completat cu diferenţa până la valoarea de 1050 lei”, se arată în adresa transmisă Federaţiei Sanitas.

Popa: „Nu i-am uitat pe cei din DGASPC”
Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, dă asigurări că organizaţia sindicală pe care o reprezintă luptă pentru majorarea salariilor angajaţilor din Asistenţa Socială. „Nu i-am uitat pe cei din DGASPC şi continăm demersurile pentru ca şi aceşti angajaţi să beneficieze de creşteri salariale”, confirmă liderul Sanitas Gorj.
În prezent se află în etapa de finalizare proiectul de act normativ de revizuire a Legii – cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, proiect care a fost transmis către ordonatorii de credite pentru propuneri şi observaţii. Acestea care vor fi formulate atât de ordonatorii de credite, cât şi de federaţiile sindicale, vor fi analizate cu ocazia definitivării proiectului de act normativ – care are în vedere majorarea salariilor personalului bugetar, în special a salariilor mici.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here