SANITAS luptă pentru rezolvarea problemelor de salarizare din sănătate şi asistenţă socială

866

Consiliul Naţional SANITAS a dezbătut, joi, problemele de salarizare din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, apărute în urma aplicării noii legislaţii. Prezent la discuţii a fost şi Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj. Sindicaliştii anunţă că, în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri nu pot fi depăşite, în şedinţa din 15 martie 2018 va hotărî calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor.

Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit în ședință în data de 22 februarie 2018, a dezbătut propunerile de modificare a Legii nr. 153/2017, ce vor fi susținute în perioada următoare, precum și stadiul negocierilor privind Regulamentul de sporuri. Discuțiile s-au purtat în prezența Sorinei Pintea, ministrul Sănătății, și a lui Răzvan Vulcănescu, președinte C.N.A.S., care au participat în calitate de invitați. „Membrii Consiliului Național salută disponibilitatea doamnei ministru Sorina Pintea de a susține propunerile și amendamentele SANITAS de modificare a Legii nr. 153/2017 şi de elaborare a Regulamentului de sporuri în favoarea unui tratament echitabil al categoriilor de personal din Sănătate și Asistență socială”, se arată într-un comunicat de presă.
La întâlnire a fost prezent şi Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj. La final, reprezentanții SANITAS au decis să continue demersurile de corectare a inechităţilor salariale pentru diversele categorii profesionale cum ar fi: personal TESA, angajaţi din D.S.P.-uri, farmacişti, biologi, psihologi, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali de anatomo-patologie, diverse funcţii de conducere din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.
De asemenea, vor fi continuate negocierile cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale responsabile, pentru finalizarea Regulamentului de sporuri care ar trebui să intre în vigoare la 1 martie 2018.
Consiliul Național al Federaţiei SANITAS atrage în mod imperativ atenţia că în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri nu pot fi depăşite, în şedinţa din 15 martie 2018 va hotărî calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor de sindicat.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here