Sanitas Gorj cere modificarea ordonanţei de completare a OUG nr.83/2014

590

Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj, a transmis o adresă ministrului Sănătăţii, informându-l pe Nicolae Bănicioiu despre nemulţumirea membrilor de sindicat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Pentru ca situaţia să se îmbunătăţească, Valentin Popa cere modificarea ordonanţei de completare a OUG nr. 38/2014.

Conducerea Sanitas Gorj s-a adresat ministrului Sănătăţii supunându-i atenţiei situaţia creată de nemulţumirea membrilor de sindicat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, (după consultarea acestora), cauzată de exceptarea majorării salariilor cu 25 %, potrivit art.1, alin.5 ind.7 introdus în OUG nr.83/2014 prin ultimele modificări şi completări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. „Motivul că, la nivelului direcţiilor de sănătate publică s-a aplicat Legea nr. 185/2015 împreună cu Ordinul MS/CNAS nr.843/841/2015, nu poate constitui un impediment în aplicarea ordonanţei de urgenţă privind creşterea salariilor cu 25%, deoarece prin asimilarea funcţiilor şi salariilor din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene cu funcţiile şi nivelul de salarizare al acestora din cadrul caselor judeţene de asigurări de sănătate au fost majorate doar o mică parte din salarii, cu sume cuprinse între 0 lei şi câteva sute de lei”, se arată în adresa Sanitas Gorj.

Nemulţumiri motivate, la DSP Gorj
Preşedintele Sanitas Gorj a precizat că la o parte din personalul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj (personalul medico-sanitar care în anul 2010 a fost transformat din funcţionari publici în personal contractual), după aplicarea Ordinului MS/CNAS nr.843/841/2015, salariile rezultate nu au reuşit să ajungă nici măcar la nivelul de salarizare al colegilor din aceeaşi instituţie. „Astfel s-a ajuns în situaţia ca personalul cu aceeaşi pregătire, care desfăşoară aceeaşi activitate, în acelaşi compartiment sau serviciu, să aibă salarii diferite, fapt perpetuat din august 2010, dar care nu a fost corectat nici în prezent”, menţionează Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Argumentele Sanitas pentru modificarea legislaţiei
Creşterea salariilor cu 25 % se aplică şi altor unităţi din subordinea Ministerului Sănătăţii conform Anexei 2 din HG nr.144/2010, care nu sunt unităţi sanitare şi nici nu sunt în contract cu casele judeţene de asigurări de sănătate (Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti, de exemplu), dar care beneficiază de prevederile ordonanţei, ceea ce creează o mare discriminare. „În concluzie, propunem modificarea ordonanţei de urgenţă de completare a OUG nr.83/2014, în sensul eliminării acestei discriminări, în condiţiile în care forul metodologic superior Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti beneficiază de majorarea salariilor cu 25%”, a precizat Valentin Popa – preşedintele Sanitas Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here