SANITAS de la Spitalul Bumbeşti-Jiu are o nouă conducere

225

La sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu s-au desfăşurat alegeri pentru conducerea organizaţiei sindicale SANITAS. Potrivit lui Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj, lidera sindicatului din cadrul acestei unităţi spitaliceşti a fost aleasă cu unanimitate de voturi. Din structura de conducere a organizaţiei fac parte persoane din toate categoriile profesionale.

Valentin Popa s-a deplasat vineri la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu pentru a participa la alegerea noii conduceri a Sindicatului SANITAS. Oficial, organizaţia sindicală SANITAS de la Spitalul Sadu este condusă de Elena Guţescu, aceasta fiind aleasă cu unanimitate de voturi. „La nivelul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu suntem sindicat reprezentativ, având aproximativ 70 de membri, din cei circa 90 de angajaţi. Elena Guţescu a fost aleasă preşedinte cu unanimitate de voturi; ea este asistentă medicală în cadrul secţiei de Chirurgie. De asemenea, în biroul de conducere mai sunt doi vicepreşedinţi, un secretar şi cinci membri, aceştia fiind aleşi din toate categoriile profesionale”, a declarat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.

Perioadă dificilă pentru angajaţii Spitalului Sadu
Liderul SANITAS Gorj spune că salariaţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu traversează o perioadă dificilă, dat fiind faptul că unitatea este la început de drum. Sunt speranţe că situaţia se va îmbunătăţi începând cu luna martie. „Angajaţii de la spitalul din Sadu traversează o perioadă uşor contradictorie – unii s-au întors acasă de pe unde fuseseră distribuiţi, alţii au un nou loc de muncă – dar din păcate contractul cu CJAS este firav, fiind un spital nou înfiinţat, existând astfel o serie de constrângeri; contractul este de 2 miliarde, iar salariile ajung la 1 miliard 700 milioane. De aceea, două-trei luni vor avea de suferit, dar din martie va fi mai bine”, menţionează Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.
Începând cu data de 4 ianuarie, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Unitatea are o structură aprobată de 112 paturi, pe cele 5 specialităţi: Neurologie, Chirurgie, Pediatrie, Obstetrică – Ginecologie şi Medicină Internă. La ora actuală, contractul cu CJAS este doar pentru 50 de paturi, în martie urmând a fi semnat noul contract. Reamintim faptul că Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit atunci la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here