Sanitas apară locurile de muncă ale angajaţilor din CJAS şi DSP

151

Problematica reorganizării anumitor instituţii din sistemul sanitar i-a determinat pe reprezentanţii Sanitas, încă de acum câteva săptămâni, să ia o serie de măsuri pentru protejarea locurilor de muncă ale angajaţilor din sistem. Deşi au avut promisiuni ferme că nimeni nu va rămâne pe drumuri, liderii Sanitas se declară nedumeriţi de atitudinea recentă a ministrului Sănătăţii, care anunţa desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiilor de sănătate publică. Sindicaliştii promit să lupte cu toate armele pe care le au pentru ca cei care lucrează în aceste instituţii să nu îşi piardă locurile de muncă.

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, alături de alţi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, a participat la mai multe întâlniri cu oficiali din Ministerul Sănătăţii, ocazii cu care s-a discutat despre reorganizarea anumitor instituţii din sistemul sanitar, sindicaliştii cerând expres ca nimeni să nu-şi piardă locul de muncă. Anunţul public al ministrului Sănătăţii cum că în curând se vor desfiinţa direcţiile de sănătate publică şi casele judeţene de asigurări de sănătate, i-a determinat pe sindicalişti să ia atitudine.

Popa: „Vom lupta cu toate armele sindicale”
Întrucât au promisiuni de la oficialii MS că nu vor fi concedieri în rândul salariaţilor instituţiilor supuse desfiinţării, liderii sindicali anunţă acum că face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a apăra drepturile celor pe care îi reprezintă. „Vom apăra locurile de muncă ale membrilor noştri de sindicat din CJAS şi DSP, cu toate armele pe care mişcarea sindicală le are. Ne exprimăm nedumerirea faţă de atitudinea ciudată a Ministerului Sănătăţii, cu care Federaţia Sanitas a avut câteva întâlniri în ultimele două săptămâni , la care s-a discutat în mod deosebit despre problematica DSP-urilor, cum că ar fi desfiinţate, şi am primit asigurări că nu se vor desfiinţa şi că dacă vor fi restructurări, întreg personalul medico-sanitar va rămâne la locurile de muncă actuale, iar restul personalului se va distribui la spitalele din zonă. Noi vom continua să luptăm pentru păstrarea locurilor de muncă ale membrilor noştri de sindicat”, a declarat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj.

Isterie naţională
După anunţul ministrului Sănătăţii, angajaţii caselor judeţene de asigurări de sănătate şi cei ai direcţiilor de sănătate publică lucrează sub tensiune, fiind stresaţi de iminenţa pierderii locurilor de muncă. Nu doar la nivelul judeţului Gorj s-a declanşat o stare de isterie, aceeaşi situaţie regăsindu-se la nivelul întregii ţări. Trebuie precizat că preşedintele CNAS, Doru Bădescu, este de părere că anunţul făcut de ministrul Sănătăţii privind desfiinţarea CJAS nu este oportun în acest moment, având în vedere că din 1 aprilie 2013 începe perioada de contractare a serviciilor medicale şi activitatea caselor de asigurări va fi focusată pe acest subiect. Totodată, Bădescu cere personalului caselor teritoriale să-şi desfăşoare activitatea conform atribuţiunilor din fişa postului.
Minodora SUCEA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here