SANITAS ameninţă cu declanşarea conflictului colectiv de muncă

1654

Proteste anunțate în sistemul sanitar la începutul anului 2024. Federaţia SANITAS ameninţă cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, după ce numai o parte din angajaţii din DSP-uri vor beneficia de creșteri salariale.
Sindicatul arată că, din 4.800 de salariaţi, cresc veniturile numai pentru 1.800. „Ordonanţa de urgenţă pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară cuprinde şi creşteri salariale pentru angajaţii din DSP-uri, dar ce să vezi? Numai pentru o parte dintre ei şi anume funcţionarii publici! Adică, din 4.800 de salariaţi, cresc veniturile numai pentru 1.800! (…) În condiţiile în care avem epidemie de rujeolă şi încă nu ne-am revenit după pandemia COVID, Guvernul alege să recompenseze numai funcţionarii publici din DSP-uri, restul personalului, în mare majoritate personal medical, să mai aştepte”, spun sindicaliştii.
SANITAS precizează că „după aproape o lună de proteste, în care toţi salariaţii din DSP-uri au fost în stradă, şi au fost păcăliţi de diverse sindicate că vor fi susţinuţi, iată că astăzi avem acest rezultat neaşteptat, care cu siguranţă va dezbina echipa din aceste instituţii, aşa cum creşterile discreţionare de venituri au distrus armonia şi în întreg sistemul sanitar”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here