Sandvișuri de la stat pentru elevii unei comune din Gorj

1061

Elevii dintr-o comună din Gorj vor primi mâncare la școală. Ei au fost incluși într-un program-pilot prin care statul le oferă fie o masă caldă, fie un pachet cu mâncare. În acest sens, primăria din Scoarța organizează o licitație pentru achiziționarea de servicii de catering.

Toți preșcolarii și elevii din comună vor primi sandvișuri, neexistând posibilitatea servirii unei mese calde, unitățile școlare nedispunând de cantină sau de un spațiu adecvat de servire a mesei.
Valoarea totală estimată a contractului este de 364.232 de lei, fără TVA. Durata contractului este de maxim 8 luni, până în iunie 2021. Vor beneficia de aceste pachete peste 300 de elevi din Scoarța. Mai precis, 79 de preșcolari și 252 de elevi din clasele 0 –VIII.
„Suportul alimentar tip sandviș se va furniza diferit ca variantă de conținut într-o zi față de următoarea zi. Primul pachet conține o chiflă de 100 de grame cu șnițel de pui, cașcaval și legume plus o banană, iar varianta a doua presupune un sandviș cu șuncă de Praga, cașcaval, brânză topită și legume. În fiecare pachet se mai adaugă și un măr”, potrivit documentației.
Limita valorică zilnică maximă pentru suport alimentar în regim catering pentru un preșcolar/elev este de 9,17 lei fără TVA. Acesta cuprinde prețul produselor, cheltuielile privind depozitarea, transportul și distribuția acestora.
Sandvișurile vor fi distribuite la școlile din Budieni, Scoarța, Bobu și grădinița Copăcioasa. „Numărul porțiilor de suport alimentar se distribuie zilnic în funcție de numărul de preșcolari și elevi prezenți la cursuri”, anunță autoritățile.
De precizat că proiectul se va derula în funcție de alocațiile bugetare aferente anului 2021 pentru programul prevăzut de OUG nr. 9/2020. „În contextul epidemiologic actual, în situația în care din motive de siguranță de sănătate pentru copii se vor închide școlile, contractul de servicii catering se va suspenda până la noi măsuri”, se mai precizează în caietul de sarcini.
Pachetul nu se acordă pe perioada vacanțelor. Firmele interesate de contract au posibilitatea să depună ofertele până pe data de 5 noiembrie, ora 15.00.
Proiectul-pilot a venit ca un suport pentru numărul mare de elevi care sunt pe punctul de a abandona școala, din diferite motive: fie că provin din familii care nu le pot susține școlarizarea, fie din cauza distanței foarte mari între școală și casă (și nu pot dispune de masa de prânz).
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here