Sanda, consilier local: ,,Impozitele locale la Motru s-au dublat chiar triplat iar cele peste 30 de taxe s-au triplat și ele. Una a crescut chiar de 16 ori”!

798

Ion Sanda, consilier independent în CL Motru, profesor de matematică a calculat nivelul dezastrului promovat începând cu 1 februarie de autoritatea municipală, prin dublarea și chiar triplarea impozitelor și taxelor locale în oraș. Alesul local spune că afectați sunt acum toți proprietarii de terenuri, clădiri din oraș dar mai ales agenții economici, care trebuie să achite taxe și de patru ori mai mari, una crescând chiar de 16 ori. Sanda susține că la nivel județean ori local situația gravă de la Motru nu se poate remedia, decât guvernamental.

Consilierul Sanda a fost unul dintre aleșii din Motru care a avertizat în ședința ordinară din 29 noiembrie că autoritatea locală împovărează agenții economici din oraș, care dețin în total 2940 de salariați. În ședința respectivă nu a fost trecut însă nici amendamentul potrivit căruia agenții economici care și-ar fi plătit taxele și impozitele până 31 martie ar fi beneficiat de o scutire de plată de 10%, cum se întâmplă la Târgu-Jiu.

,,Am calculat, ca profesor de matematică, cât va plăti impozit un proprietar pentru un apartament cu două camere care a fost maxim 135 de lei anul trecut, de luna asta. Calculul meu arată că va achita, acum, 326 de lei, aproape triplu. Mai mult, cei care au achitat deja suma aplicabilă luna trecută, vor avea de achitat acum restul,până la 326 de lei. Domnul Nihai Rămescu este cel mai afectat la acest capitol, dintre agenții economici din oraș, atât la nivelul evaluării clădirilor din localitate cât și a taxelor și impozitelor. Noi, consilierii, am fi putut  și să diminuăm impactul asupra agenților economici în ce privește evaluarea clădirilor, aici indicele este 1,2, în timp ce la Severin este 0,6. Dar nu s-a vrut. Mai mult, taxa pentru cei care au săli de festivăți, a crescut de 16 ori. Vor ieși oamenii în stradă, motrenii sunt terminați, revoltați și nu înțeleg cine a făcut acest abuz”, a spus, acum, consilierul local care susține că duminică a luat, încă de dimineață, pulsul orașului.

Motrenii sunt hotărâți să vină luni la primărie pentru a cere explicații autorităților municipale care ar fi putut evita acest dezastru dacă ar fi citit Codul Fiscal. Aparatul primăriei ar fi putut îndepta lucrurile în luna aprilie a anului trecut, în noiembrie ori chiar în decembrie, majorând impozitele și taxele locale doar cu indicele de inflație așa cum s- aplicat deja la Târgu-Jiu, Cătunele și în alte comune.

Din păcate, situație gravă ca la Motru există și în alte localități care au ignorat prevederile legii.

3 COMENTARII

  1. Salariile umflate ale angajatilor din Primarie trebuie platite!
    Dar ce sa vezi mai Nene consilier local, salariile astea au crescut ca Fat Frumos (aproape duble fata de „Severin”) cu votul majoritatii din Consiliul Local, al carui membru esti si matale!
    Acum este asaa, de gaga, sa vi si sa spui ca au crescut taxele. Nu din ele se platesc salariile alea mari!?
    Lasa vrajeala!!!! Hai cu falimentul C.L. Motru, poate asa se prinde lumea din C.L. ca raspunderea pentru management defectuos si faliment este a lor si nu a cetatenilor sau angajatilor din Primarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here