Sancțiunile continuă la Energia

355

Cum rezultatele continuă să fie dezastruoase la echipa de handbal a Energiei, conducerea se vede nevoită să păstreze sancțiunile stabilite anterior și să treacă la altele mai drastice dacă echipa va continua pe aceeași linie și în următoarele două etape.

Președintele secției de handbal a clubului Energia, Benedict Geamănu, anunță că pentru jucători urmează două meciuri în care își joacă soarta salariilor: „Au trecut 7 etape, de fapt 6 pentru noi, iar debutul este dezastruos. Echipa joacă foarte slab, rezultatele sunt pe măsura jocului prestat, iar noi nu suntem mulțumiți cu absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat până acum. Au fost deja luate unele măsuri împotriva atitudinii, jocului sau prestației jucătorilor din acest început de sezon. Aceste măsuri se mențin în continuare și așteptăm încă cele două etape care mai sunt până la întreruperea de trei săptămâni în campionat. După meciul cu CSM vom vedea dacă aceste măsuri luate se vor înăspri”.

Joc slab fără justificări
Prestațiile lamentabile ale jucătorilor la meciurile disputate în acest sezon sunt recunoscute în acești parametri de protagoniști, însă nu sunt și explicate de cei de la care conducerea clubului aștepta mult mai mult în acest sezon. Geamănu spune că jucătorii nu au putut oferi nicio explicație pentru jocul lor slab, însă el crede că ar fi vorba de lipsa de omogenitate: „Am discutat cu jucătorii, nu au nicio justificare. Acceptă că joacă slab, dar nu au justificare. Eu cred că nu mai există unitate desăvârșită în cadrul echipei, că nu mai sunt așa uniți ca în anii trecuți. Valoarea jucătorilor nu a scăzut cu nimic, jucătorii care au venit și cei care joacă au valoare, îndeosebi cei care joacă pe extremă. Acum a intrat și Sifre și, la acest prim meci, cel cu Timișoara, ne-a arătat că este un jucător de valoare. Dar, s-ar putea ca această simbioză să nu se fi realizat, cei șase jucători străini veniți să nu fi realizat acea simbioză, este posibil ca și aceasta să fie o cauză a rezultatelor slabe din acest start de campionat”, a declarat președintele secției de handbal a clubului gorjean. Acesta exclude varianta formării unor așa-zise „bisericuțe” care să afecteze buna funcționare a echipei ca un întreg: „Grupuri, grupuri nu cred că sunt. E clar că nu pot exista grupuri de 18 jucători, să fie toți prieteni, dar important este să nu fie conflicte. Între ei nu există conflicte. Nu e rupt vestiarul, dar poate că nu e unit. Sunt multe cauze care ar putea duce la această situație”, a mai spus Geamănu.

Vrea fermitate din partea antrenorului
Deși tot mai multe voci cer schimbarea lui Liviu Andrieș, conducerea clubului continuă să-i acorde încredere tehnicianului târgujian, însă i se cere acestuia să fie mult mai ferm în relația cu jucătorii. „Din partea antrenorului ar trebui mai multă fermitate în tot ceea ce se întâmplă în cadrul echipei. Pornind de la antrenamente, meciuri, ce se întâmplă în deplasări, în ceea ce se întâmplă înainte sau după antrenamente. Ei stau mult împreună și cred că ar trebui mai multă fermitate și nu numai din partea antrenorului, ci și a noastră a tuturor”, a sunat declarația lui Geamănu prin care, practic, Andrieș este reconfirmat în funcție, cel puțin pentru următoarele două etape de campionat. Acesta susține că este adeptul rezolvării problemelor prin discuții, în primă instanță, însă cum ele nu au dus la rezultatul dorit, s-a trecut la sancțiunile pecuniare: „Eu sunt omul care crede că o perioadă de criză nu se rezolvă cu țipete, urlete, amenințări, ci discutând. De la începutul campionatului am făcut acest lucru. Poate chiar prea mult. Am făcut ședințe peste ședințe, dar lucrurile continuă. Acum urmează perioada în care jucătorii trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat în acest început de campionat, în luna septembrie, când rezultatele au fost foarte proaste, jucătorii au fost avertizați de mai multe ori, acum vor suporta consecințele”.

Ori rezultate, ori blocarea salariilor
Sub amenințarea blocării salariilor, Benedict Geamănu speră ca jucătorii Energiei să schimbe macazul și echipa să reintre în lupta pentru atingerea obiectivului: „Nu-mi este teamă absolut deloc că putem ajunge la retrogradare. Absolut orice trebuie luat în calcul, dar eu sunt convins că vom termina pe un loc de play-off. Urmează cele două meciuri de la Bacău și acasă cu CSM București. Nu mai mergem în excursie.De fapt, n-am mers în excursie nicăieri, dar rezultatul a fost astfel deși am mers tot timpul cu gândul să câștigăm, așa plecăm și acum. Jucătorii trebuie să demonstreze dacă pot sau nu să joace. Urmează apoi meciul cu CSM București, pe care trebuie să-l câștigăm. Dacă nu-l câștigăm, actualele măsuri probabil se vor înăspri. Ei trebuie să înțeleagă că pentru munca pe care o prestează trebuie să primească o anumită sumă de bani, dacă nu o prestează așa cum trebuie… Se poate ajunge și la blocarea salariilor. În momentul de față este valabilă măsura diminuării salariilor cu 50%”, a încheiat oficialul echipei gorjene.
În etapa a 8-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin, Energia Târgu Jiu va evolua, în deplasare, sâmbătă, în compania celor de la Știința Municipal Dedeman Bacău. Partida va începe de la ora 12:15 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here