Sancţiuni record pentru societăţile de pe Defileul Jiului

277

Mai multe societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea pe Defileul Jiului sunt nevoite să achite sancţiuni de peste o sută de mii lei către Garda de Mediu Gorj, instituţie ai cărei comisari au efectuat mai multe controale în acea zonă pe parcursul lunii trecute.

Conform şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Gheorghe Sanda, în noiembrie, echipele de comisari au derulat 67 de controale pe raza judeţului, din care 37 au fost în domeniul poluării industriale şi alte 30 în cel al controlului ariilor protejate. “În urma acestor verificări, au fost aplicate patru sancţiuni în cuantum de 135.000 de lei, toate amenzile fiind aplicate în domeniul poluării industriale. Practic, au fost sancţionate societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Defileul Jiului. Aceste verificări fac parte dintr-o tematică de control demarată de noi, care va continua la nivelul judeţului, şi care vizează identificarea tuturor potenţialilor poluatori ai râului Jiu cu deşeuri. Este de precizat faptul că, mai tot timpul există gunoaie pe lacul de acumulare de la Vădeni, astfel că am decis să luăm măsuri prin identificarea şi sancţionarea poluatorilor. Acţiunea s-a desfăşurat şi în judeţul Hunedoara, tot pe râul Jiu, cu ajutorul colegilor de acolo”, a precizat şeful Gărzii de Mediu Gorj.
Momentan, cele patru sancţiuni în valoare totală de 135.000 de lei nu au fost achitate, ele fiind încă în termen legal de plată de 30 de zile de la aplicarea sancţiunii contravenţionale de către comisarii Gărzii de Mediu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here