Sancţiuni record aplicate de Garda de Mediu Gorj

229

Conducerea Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu a făcut publice activităţile de control derulate în luna septembrie. Acestea s-au materializat în 131 de controale, din care 115 în domeniul poluării industriale şi 16 în domeniul biodiversităţii. În urma verificărilor echipelor de control, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 164.000 de lei.
“O sancţiune importantă în cuantum de 105.000 de lei a fost aplicată unei firme private străină, care nu deţinea autorizaţie de mediu şi autorizaţie de Gospodărire a Apelor, deşi exploata agregate de balastieră din apropierea municipiului Târgu-Jiu. Tot în ultima lună, două primării din judeţ au fost sancţionate cu amenzi totale de 40.000 de lei pentru abandonarea de deşeuri şi nerespectarea legislaţiei în domeniul colectării deşeurilor. Totodată, sancţiuni în cuantum de 19.000 de lei s-au aplicat altor câteva administraţii publice locale din Gorj pentru că nu şi-au achitat obligaţiile financiare, implicit n-au făcut declaraţiile de rigoare către Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda.
I.M.

1 COMENTARIU

  1. F. bine Garda de Mediu. Dă-le amenzi cât mai mari că sunt niște nesimțiți. Acum s-a aflat că vii în control și au început să dea foc la gunoaie. Să te uiți la locurile rămase arse și să le dai amendă pentru fumul toxic emanat de peturile de plastic și mizeriile arse, care poluează aerul. Du-te la Turcinești că am trecut pe acolo cu mașina și nu puteam respira de fum care se simțea până pe șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here