Sancţiuni pentru suprafeţe murdare şi produse vândute fără documente

293

Astfel poate fi rezumată activitatea pe săptămâna trecută a echipelor de control din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj care au efectuat inspecţii, controale tematice şi fizice în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Controale în acest sens au fost făcute la unităţi din: Târgu-Jiu, Stăneşti, Schela, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Leleşti, Runcu, Tismana, Băleşti, Motru, Scoarţa, Berleşti, Căpreni, Stoina, Cruşeţ, Turburea, Bolboşi, Borăscu, Novaci, Baia de Fier. Verificările au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 5 avertismente verbale conform O.G. nr. 2/2001 şi a unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare: o amendă de 2.000 de lei la un supermarket din Târgu-Jiu pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi a suprafeţelor care vin în contact cu produsele alimentare; un avertisment verbal la un supermarket din Târgu-Jiu pentru mici porţiuni deteriorate la baza pereţilor din spaţiul de depozitare, ca urmare a utilizării cărucioarelor de uz intern; poliţe deteriorate ale rafturilor din spaţiul de depozitare a băuturilor răcoritoare preambalate; trei avertismente verbale la trei magazine alimentare din Turburea şi Borăscu pentru inexistenţa la punctul de lucru a documentelor DDD şi/sau a fişelor de aptitudini ale personalului; un avertisment verbal la un snack-bar din Turburea pentru lipsa contractului DDD”, se arată în comunicatul transmis, ieri, de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here