Sancţiuni pentru scandalagii

408

caini jandarmi (45)Aproape 40 de sancţiuni contravenţionale au aplicat jandarmii gorjeni săptămâna trecută. Multe dintre persoanele care au intrat în atenţia acestora au participat la Festivalului Berii, care s-a desfăşurat, până duminică seara, la Târgu-Jiu.

Tot felul de fapte antisociale, scandaluri, înjurături, agresiuni dar şi vânzări ilicite, nimic nu a scăpat jandarmilor prezenţi pe tot parcursul festivalului pe Insuliţa de pe Jiu dar şi în restul oraşului.

Potrivit lui Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, săptămâna trecută, pe parcursul Festivalului Berii, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale din care 36 sunt amenzi şi trei sunt avertismente scrise. Acestea nu au fost aplicate numai participanţilor la festival ci şi altor persoane care au încălcat legea. Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani, din Arad, prezent la Festivalul Berii, a fost amendat cu 1 000 de lei pentru că a devenit agresiv în momentul în care jandarmii au cerut închiderea muzicii pe insuliţă. „Tânărul, când organele de ordine au cerut să se închidă muzica, a devenit agresiv, prin urmare colegii mei l-au dus la spital de unde a fost transferat şi internat la secţia de Psihiatrie, din cauza comportamentului său agresiv. Bărbatul consumase şi băuturi alcoolice”, a declarat Alin Ivan. Arădeanul nu a fost singurul luat la bani mărunţi de forţele de ordine. Două persoane, bărbat şi femeie, în vârstă de 25 şi, respectiv, 33 de ani, au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare pentru că au înjurat şi jignit mai multe persoane care participau la acelaşi festival.

Comerţ ilicit cu ţigări

Târgurile şi festivalurile de acest fel sunt, de altfel, o sursă de venit şi pentru persoanele care practică comerţul ilicit. În această categorie intră şi Nataşa P., de 56 de ani, din Băleşti şi Virgil T., de 41 de ani, din Târgu-Jiu, care au fost depistaţi în timp ce încercau să vândă ţigări fără a avea documente de provenienţă pentru acestea. În total, de la cei doi au fost confiscate 80 de pachete de diferite mărci, ambii fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 150 de lei de fiecare. Amendă a primit şi un tânăr de 22 de ani, din Târgu-Jiu, care a provocat şi participat la un scandal, pentru asta fiind nevoit să scoată nu mai puţin de 200 de lei din buzunar. Un alt tânăr, din Motru, a fost, la rândul său, amendat cu 200 de lei pentru adresare de expresii jignitoare şi cu încă 100 de lei pentru refuzul de a prezenta actele de identitate. Acestea sunt doar câteva dintre amenzile aplicate la Festivalul Berii, din Târgu-Jiu, la care se adaugă şi multe altele pe care jandarmii gorjeni au fost nevoiţi să le dea. În total, amenzile au ajuns la valoarea de 11 950 de lei.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here