Sancţiuni două miliarde, din partea Gărzii de Mediu Gorj

161

Ultima perioadă a fost una destul de agitată pentru comisarii de mediu gorjeni, aceştia efectuând zeci de controale, în urma cărora valoarea sancţiunilor aplicate a fost una de 2.000.000 de lei.

Controalele şi sancţiunile au făcut obiectul muncii pentru comisarii Gărzii de Mediu Gorj în ultima perioadă. Şi asta deoarece, de la începutul acestei luni, au fost efectuate peste 30 de controale, iar valoarea amenzilor aplicate nu este una deloc neglijabilă, ea fiind de 200.000 de lei.

Astfel, amendată a fost o spălătorie din oraşul Turceni care a primit ca sancţiune suma de 30.000 de lei pentru funcţionarea fără autorizaţie de mediu. Aceeaşi a fost cauza amendării şi a unei staţii GPL din comuna Scoarţa. De asemenea, un service auto din municipiul Târgu-Jiu a primit o amendă de 10.000 de lei pentru depozitarea unor anvelope în locuri nepermise şi nedeţinerea de documente însoţitoare ale acestora. „Tot în ultimele zile amendată a fost şi o societate comercială din zona Bazei Tubulare din Târgu-Jiu. Valoarea sancţiunii a fost de 10.000 de lei, iar motivul a fost nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu”, a declarat Ovidiu Ilie, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj. Acesta a adăugat că Direcţia Publică Motru a primit o sancţiune în valoare de 20.000 de lei pentru abandonarea de deşeuri în locuri nepermise. O altă amendă aplicată de comisarii de mediu gorjeni a fost pentru Grupul Petrom pentru nerespectarea măsurilor din actele de reglementare. În acest caz, sancţiunea a fost de 60.000 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here