Sancţiuni de aproape un miliard, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

239

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a finalizat raportul controlului efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În urma verificărilor s-au aplicat sancţiuni, unităţii sanitare menţionate imputându-i-se aproape un miliard de lei vechi. Au fost sancţionate şi 16 cabinete din Policlinică, suma imputată ajungând la 10.831 lei.

Controlul anual tematic efectuat de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a lăsat cu imputări destul de serioase. Rezultatul verificărilor relevă faptul că au fost decontate servicii care nu se regăseau în contractul cu Casa. Conducerea CJAS Gorj precizează că nu este prima dată când se descoperă astfel de nereguli la SJU. Tocmai de aceea, sancţiunile aplicate sunt pe măsură, sumele imputate la spital şi Policlinică depăşind 100.000 lei. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu am finalizat raportul controlului anual. Suma imputată este 53.277 lei plus 1% din valoarea contractului pe o lună, adică 37.810 lei. În total, suma imputată se ridică la 91.965 lei”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Nereguli depistate la SJU
Cât priveşte neregulile depistate, reprezentanţii CJAS spun că este vorba despre expertize medico-legale ce trebuiau decontate la MAI, sau cazuri de agresiuni şi accidente, care, de asemenea, nu făceu obiectul contractului pe care spitalul îl acea cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Au fost 13 cazuri de agresiuni şi accidente, valoarea fiind de 19.564 lei şi 5 expertize medico-legale, pe care le-a cerut Poliţia, suma fiind 4.514 lei. Alte nereguli ar fi: foi de externare fără oră şi dată, foi fără reţetă la externare şi altele”, menţionează preşedintele CJAS Gorj.
Nici Policlinica nu a scăpat de sancţiuni. La 16 cabinete din Ambulatoriu au fost depistate nereguli, suma imputată depăşind 10.000 lei. „La Policlinică am aplicat sancţiuni în valoare de 10.831 lei, debit 2.135 lei plus 10% din valoare de contract, pentru 16 cabinete, adică 8.696 lei. Au fost aplicate sancţiuni pentru scrisori medicale fără tratament, dar nu numai”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Sumele imputate ca urmare a acestui control vor fi reţinute din următoarele facturi pe care CJAS le va deconta Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here