Sancţiuni aplicate în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă de la Gorj

262

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat 48 controale pentru respectarea prevederilor legale. În cadrul acestor verificări au fost depistate o serie de neconformităţi, sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 24.000 lei.

Au fost depistate 41 de neconformităţi, care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 24.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni angajatorilor care nu au respectat securitatea şi sănătatea în muncă au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării şi funcţionării comitetului de securitate şi sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.
De asemenea, ITM Gorj a efectuat în perioada 3-7 martie acţiuni de control şi în domeniul relaţiilor de muncă. În urma neregulilor constate, 7 angajatori s-au ales cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.000 lei. „Principalele deficienţe constatate pentru care au fost dispuse angajatorilor măsuri sunt: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal, nerespectarea clauzelor prevăzute în contractele individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor”, precizează George Romanescu, şeful ITM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here