Samsung S22 Ultra: merită acest flagship investiția?

1074

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun telefon, Samsung are una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață în prezent: Samsung Galaxy S22. Un telefon mobil de înaltă calitate, cu un design excelent. Un telefon total premium pe care îl putem cumpăra cu peste o mie de euro, dar care ne va oferi caracteristici deosebite.

Pe hârtie, Galaxy S22 este cu siguranță un bun argument pentru a se număra printre cele mai bune telefoane Samsung. Deși nu are același număr de caracteristici ca Galaxy S22 Ultra, nu este nici la fel de scump. Iar caracteristicile prezente în Galaxy S22 – camere îmbunătățite, un ecran mai luminos și o rată de reîmprospătare adaptivă îmbunătățită – sunt genul de lucruri pe care ați dori să le vedeți într-un telefon nou.

Camerele lui Samsung S22

Senzorul principal de 12 MP de pe Samsung S21 a făcut loc unui obiectiv cu unghi larg de 50 MP. Senzorul este cu 23% mai mare decât cel al lui Galaxy S21 pentru a lăsa să pătrundă mai multă lumină, iar tehnologia Adaptive Pixel grupează pixelii pentru a scoate în evidență mai multe detalii. Aceste modificări se regăsesc în ideea de „Nightography”, termenul de marketing al Samsung pentru fotografii mai bune în condiții de lumină slabă și pe timp de noapte.

Obiectivul teleobiectiv primește, de asemenea, un impuls pe Samsung S22. În timp ce numărul de megapixeli este redus la 10 MP, Samsung S22 are acum un adevărat zoom 3x, în loc de zoomul hibrid pe care se baza Galaxy S21. Acest lucru ar trebui să însemne prim-planuri detaliate care să facă față la tot ceea ce pot oferi cele mai bune telefoane cu cameră foto. Samsung S22 se confruntă cu o concurență acerbă din partea iPhone 13 și Pixel 6 în ceea ce privește camera foto, dar schimbările pe care Samsung le prezintă ar trebui să facă din el un telefon cu cameră foto destul de competitiv.

Un ecran mai luminos

Îmbunătățirile nu se limitează doar la camerele foto ale telefoanelor. Samsung încearcă, de asemenea, să obțină mai mult de la ecranul de 6,1 inci al lui Samsung S22, în primul rând prin îmbunătățirea ratei de reîmprospătare adaptivă a acestuia. Galaxy S21 de anul trecut putea varia între 48Hz și 120Hz, în funcție de activitatea de pe ecran. S22 îmbunătățit ajustează capătul inferior al intervalului la 10 Hz, ceea ce ar trebui să prelungească durata de viață a bateriei.

Dar cea mai mare schimbare la ecranul lui Samsung S22 are legătură cu luminozitatea acestuia. Samsung promite o luminozitate maximă de 1300 de nits. Deși nu este la fel de luminos ca maximul de 1750 nit de pe Galaxy S22 Plus și Galaxy S22 Ultra, S22 standard ar trebui să fie mult mai luminos decât concurența. Pe lângă ecranul mai luminos, Samsung adaugă tehnologia Vision Booster la linia Galaxy S22. Aceasta permite telefonului să ajusteze din mers luminozitatea în funcție de iluminarea ambientală. În același timp, îmbunătățește contrastul culorilor, astfel încât luminozitatea crescută să nu estompeze culorile de pe ecran.

Materiale mai bune

Samsung a folosit un policarbonat special pentru Galaxy S21 în locul sticlei, pentru a reduce costurile telefonului respectiv. Pentru Samsung S22, compania va folosi din nou un spate din sticlă. Face ca noul telefon să pară un dispozitiv mai premium, nu că ar fi ceva în neregulă cu S21. Și nu este orice sticlă la care Samsung apelează: Galaxy S22 are Gorilla Glass Victus la sursă și pe spate. Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de protecție împotriva căderilor ocazionale.

Actualizări software extinse pentru Samsung S22

În ceea ce privește linia Galaxy S22, Samsung spune că se va angaja să ofere patru ani de actualizări software Android și cinci ani de actualizări de securitate. Este o creștere de un an pe ambele fronturi. De fapt, suportul software extins pare a fi caracteristica Galaxy S22 care va avea cel mai mare impact de durată, deoarece vă va permite să vă păstrați telefonul mai mult timp, dacă așa procedați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here