Salvatorul Buleică

188

Fără un succes pandur sub Tâmpa, mariajul Grigoraş – Pandurii ar fi cunoscut al doilea divorţ, însă Buleică şi-a adus aminte că a jucat şi a marcat şi pe stadioane europene, a făcut un meci perfect la Braşov şi i-a acordat antrenorului său şansa de a continua la Târgu-Jiu.

Pandurii a început meciul de la Braşov în jumătatea de teren adversă, a dominat clar, dar presiunea la care şi-a supus adversarii nu a fost una care să-i facă să greşească. Prima jumătate de oră a avut un scenariu simplu, cu gorjenii atacând, fără prea mare succes, şi cu echipa gazdă pregătită să surprindă pe contraatac, puţinele pătrunderi în careul pandur însemnând şi ocazii de gol în dreptul formaţiei lui Adrian Szabo.
Mevlja, abia revenit după o ruptură musculară şi o pauză destul de lungă, a cedat din nou, a părăsit terenul după doar 37 de minute, iar Enceanu a fost aproape de a profita de dezorganizarea din centrul defensivei pandure. Tânărul jucător braşovean a căutat un lob peste Stanca, dar portarul gorjenilor a avut experienţa de a nu se lăsa păcălit şi a menţinut tabela intactă. Nu pentru mult timp însă, dar modificarea avea să fie în dreptul oaspeţilor. Shalaj a centrat bine de pe stânga, Buleică şi-a adus aminte de reuşita de la Braga, i-a luat faţa lui Serginho şi a înscris din apropiere cu o lovitură de cap. Era minutul 39 şi Pandurii intra în grafic înaintea pauzei. La reluare, Braşovul a preluat iniţiativa, dar fără a avea acţiuni care să aducă real pericol la poarta lui Stanca. Buleică a prins un şut bun în minutul 57, dar Marinescu a scos de sub bară, după această ocazie a pandurilor urmând trei în dreptul gazdelor, dar nici Marian Constantinescu, nici Leko şi nici Aganovic nu au reuşit să înscrie, cel mai aproape fiind fundaşul Leko, a cărui lovitură de cap a trecut foarte puţin pe lângă poarta gorjenilor.
Pandurii a trecut cu bine peste o perioadă în care gazdele au primit o sumedenie de lovituri libere în preajma careului gorjean, apărarea improvizată după accidentarea lui Mevlja, cu Momcilovic în centru şi Unguruşan în flancul stâng, făcându-şi cu brio datoria. Pe fondul unei noi perioade de dominare a gazdelor, Buleică a luat o acţiune pe cont propriu în minutul 74 şi a închis jocul. Aripa dreaptă a Pandurilor a trecut printre apărătorii braşoveni, a ajuns la marginea careului de unde a tras cu sete, cu stângul, la colţul lung, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă.
Lovitura fusese dată, Constantinescu a fost singurul care a mai contestat succesul gorjenilor cu o încercare nereuşită de lobare a lui Stanca în minutul 77. Ca victoria să fie şi mai dulce pentru gorjeni, Roman a înscris şi el în minutul 88, după o pasă execelentă a lui Elton şi o poziţionare defectuoasă a lui Vagner, care l-a scos din offside pe vârful pandur.
Acesta şi-a trecut în cont a şaptea reuşită stagională, însă va fi nevoit să vadă meciul de acasă, cu Botoşaniul, din tribună, suspendat după un cartonaş galben primit în prima repriză.
Cele trei puncte de la Braşov liniştesc oarecum apele la Târgu-Jiu, acolo unde, după pauza dedicată naţionalei, Pandurii trebuie să învingă pe FC Botoşani pentru a lega pentru prima dată în acest sezon două victorii şi pentru a confirma ieşirea din zona neagră în care echipa gorjeană s-a afundat în acest sezon.

grigoras brasov“E o imensă gură de oxigen, aveam o foame de puncte extraordinară. Veneam după o secetă de victorii. Echipa s-a concentrat la victorie. Recunosc că nu a fost un meci strălucit, dar am jucat mai pragmatici ca altădată, nu atât de spectaculos, dar mai eficient. Aveam nevoie de aceste puncte ca de aer. Situaţia noastră ar fi devenit dramatică dacă nu am fi câştigat. Sperăm să fie un nou început, să realizăm cât mai multe puncte din ultimele trei etape. Ar fi o mare realizare dacă am câştiga măcar cele două meciuri de pe teren propriu. Ar aduce mai multă linişte şi încredere într-un campionat echilibrat în condiţiile în care pică 6 echipe”, Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

FC Braşov – Pandurii Târgu Jiu 0-3 (0-1)
Stadion “Tineretului”, Braşov, spectatori: 1.500
Au marcat: Buleică (min. 39 şi 74), Roman (min. 88)
FC Braşov: Marinescu – Vagner, Diogo Santos, Leko, Serginho – M. Constantinescu, C. Munteanu (min. 62 Ciocîlteu), Moraru, Aganovic – Enceanu (min. 79 Al. Grigoraş) – L. Ganea (min. 79 Ţîră). Antrenor: Adrian Szabo.
Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Erico, Mevlja (min. 38 Unguruşan), Momcilovic – Anton, Elton, Nistor (min. 79 Predescu) – Buleică, Roman, Shalaj (min. 66 Nicoară). Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Iulian Dima – Vasile Marinescu, Radu Iulian.
Cartonaşe galbene: Moraru (min. 58) / Anton (min. 32), Roman (min. 35), Shalaj (min. 45), Elton (min. 69), Buleică (min. 74), Stanca (min. 83).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here