Salvarea Energiei, încă posibilă?

274

Managerul echipei de baschet, Stathis Smyris, a anunţat printr-un email că o întâlnire între omul de afaceri care a preluat destinele Energiei, Nikolaos Krokos, şi autorităţile locale va avea loc la începutul lunii august. Aşa cum “Gorjeanul” anunţa încă de săptămâna trecută, omul de afaceri grec este dezamăgit că echipa nu a primit acceptul Federaţiei Române de Baschet pentru a evolua în Liga Naţională şi este decis să nu mai investească bani la Energia. Scenariul s-ar putea schimba, doar dacă Nikolaos Krokos ar primi ajutor financiar tocmai pentru a achita din datoriile ce s-au acumulat la secţia de baschet. De altfel, Smyris a explicat că “partenerii de afaceri” s-au retras atunci când au aflat că Energia va evolua în liga secundă: “Domnul Krokos avea în plan, împreună cu autorităţile locale să plătească datoriile uriaşe din perioada 2015/2016. Decizia negativă a Federaţiei a fost dezamăgitoare şi a adus la pierderea a 80% dintre sponsorii din noul sezon. Krokos a venit cu un plan de afaceri care prevedea o echipă de primă ligă pentru că 99% dintre oamenii care înconjurau această formaţie i-au explicat că echipa va obţine, alături de Gaz Metan Mediaş, un «wildcard» pentru prima divizie. Tocmai de aceea, domnul Krokos a început să plătească nişte obligaţii ale clubului şi echipa s-a înţeles cu jucătorii Nemanja Petrovic şi Joe Howell.”
Smyris a mai suţinut în email că, iniţial, Krokos a acceptat şi varianta de a continua în eşalonul secund: “S-a decis să continue şi în Liga a II-a şi tocmai de aceea am semnat cu pivotul american Sean Sheldon şi am hotărât să-i facem paşaport românesc lui Joe Howell, toate astea pentru a avea o echipă puternică şi a promova încă din primul an”.
Dezamăgirea lui Krokos ar fi venit însă atunci când ar fi cerut o întâlnire cu factorii decizionali şi sponsorii echipei, la începutul lunii iulie, dar singurul care i-a răspuns la invitaţie a fost actualul manager al CEO, Ionel Ilie. Conform spuselor lui Smyris, cel dintâi l-a informat că vrea să părăsească echipa: “Mi-a spus că a decis, după discuţii cu avocatul său, să termine această colaborare. I-am respectat decizia pentru că este persoana care-şi asumă responsabilitatea finală cu acest proiect şi eu sunt angajatul său. Într-un final, domnul Krokos a primit un email prin care se arată că factorii locali se pot întâlni cu dumnealui pe 13 iulie”.
Din cauza programului aglomerat, investitorul a convenit ca întrevederea să aibă loc în august.

Smyris îl îndeamnă pe Krokos să nu renunţe!
Managerul Stathis Smyris şi-a exprimat punctul de vedere referitor la plecarea lui Krokos şi l-a îndemnat pe acesta să rămână la echipă. Smyris a avut un mesaj şi pentru cei responsabili de soarta Energiei: “Îl respect pe domnul Krokos şi decizia sa pentru că este singura persoană care a apărut în aceste vremuri dificile pentru această echipă şi a fost foarte dezamăgit de decizia Federaţiei. Nu sunt de acord să termine brusc acest proiect pentru că în afaceri şi în viată când începi ceva, şi ai un plan specific, trebuie să lupţi până la sfârşit. Autorităţile locale trebuie să se gândească foarte bine şi să încerce să salveze echipa (chiar dacă ar fi să continue cu domnul Krokos sau să găsească altă soluţie). Echipa aparţine oraşului Tg-Jiu şi fanilor”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here