Salvamontistul gorjean Cătălin Dascălu, locul I la Red Bull Oslea Hiride 2016

522

La sfârşitul săptămânii trecute în masivul Vâlcan, pe partea nordică, în judeţul Hunedoara s-a desfăşurat a V-a ediţie a competiţiei Red Bull Oslea Hiride 2016,  singura competiție de freeride ski și snowboard din România. La această ediţie, între cei 100 de concurenţi, au participat şi trei gorjeni, Dascălu Cătălin, la schi – masculin open, Adrian Oniga şi Radu Sorin la snowboard- masculin open, toţi trei salvatori montani în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj. Locul I a fost obținut de gorjeanul Cătălin Dascălu.

Competiţia Red Bull Oslea Hiride 2016 presupune urcarea vârfului Oslea la picior cu echipamentul în Salvamontspate, contra timp, de la altitudinea de 1300 m până la 1940 metri, la limita cu judeţul Gorj şi de aici coborârea pe schiuri sau cu placa de snowboard. Partea a doua a fost tot contra timp, dar aici s-a punctat și stilul concurenților. „Concursul Red Bull Oslea Hiride nu se adresează oricărui practicant al sporturilor de iarnă, ci doar celor cu experiență în freeride, competiția fiind împărțită în două secțiuni Ski și Snowboard. Fiecare secțiune include patru categorii: Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro și Masculin Pro”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul SPJ Salvamont Gorj.

Trei salvamontiști gorjeni, în competiție
La această ediţie, între cei 100 de concurenţi, au participat şi trei gorjeni, Dascălu Cătălin, la schi – masculin open, Adrian Oniga şi Radu Sorin la snowboard- masculin open, toţi trei fiind salvatori montani în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj.
Locul I, atât pe categorie cât şi la general la secţiunea schi, a fost câştigat de gorjeanul Dascălu Cătălin, participant pentru a treia oară la această competiţie deosebit de populară şi, mai ales, spectaculoasă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here