Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să urce la Rânca bine-echipaţi

189

DSCN2152Reprezentanţii Salvamont Gorj au informaţii potrivit cărora în următoarele zile în staţiunea montană Rânca va ninge abundent. Ninsorile vor începe sâmbătă, astfel că cei care doresc să-şi petreacă week-end-ul la munte sunt sfătuiţi să îşi echipeze autoturismele corespunzător.

La ora actuală, în staţiunea montană Rânca se schiază bine pe două pârtii, ambele echipate cu tunuri de zăpadă. Iubitorii sporturilor de iarnă au motive să-şi petreacă week-end-ul la munte, chiar dacă la Rânca nu a mai nins de o lună de zile. „Nu a mai nins semnificativ de o lună de zile. De schiat se schiază pe două dintre pârtiile din staţiune, cele două având tunuri de zăpadă”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Cornoiu: „Sâmbătă şi duminică va ninge abundent”

Şeful Salvamont Gorj spune că meteorologii anunţă ninsori abundente pentru acest week-end, în staţiunea Rânca. „Sâmbătă şi duminică va ninge abundent la Rânca. De aceea, este foarte important ca cei care doresc să urce la munte în această perioadă să aibă maşinile echipate corespunzător, cu lanţuri şi tot ce trebuie. La ora actuală drumul este bun, însă turiştii trebuie să fie pregătiţi cum se cuvine pentru acest sejur”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Salvamontiştii gorjeni vor fi la datorie şi de această dată şi vor interveni dacă vor fi solicitaţi. Totuşi, ei speră să nu existe nici un fel de incidente şi, cu atât mai puţin, accidente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here