Salvamontiştii gorjeni, la înălţime pentru elevi

409

Săptămâna „Şcoala Altfel” s-a desfăşurat şi la Serviciul Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj. Copiii au fost deosebit de încântaţi de activităţile pregătite pentru ei, manifestând interes pentru tot ceea ce salvamontiştii le-au prezentat. Joi, elevii de la Şcoala Nr.4 şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au avut posibilitatea de a petrece o zi în natură, reprezentanţii Salvamont Gorj organizându-le mai multe activităţi pe Cheile Sohodolului.

Salvamontiştii gorjeni au fost şi de această dată la înălţime. Activităţile organizate de ei pentru elevii care au ales să petreacă „Şcoala Altfel” la Salvamont Gorj au fost de-a dreptul captivante. „Zilnic am avut diverse activităţi cu copiii. Le-a plăcut foarte mult la noi şi ne bucurăm că am reuşit să le captăm atenţia”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul SPJ Salvamont Gorj.

Exerciţii de salvare montană pe Cheile Sohodolului
Joi, 9 aprilie, elevii de la două unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu au petrecut o zi în natură, alături de salvamontişti. „Activităţile zilei de joi s-au desfăşurat pe Cheile Sohodolului, unde au venit elevi de la Şcoala Nr. 4 şi salvamont escaladaColegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. I-am familiarizat pe copii cu noţiuni de prim ajutor, noţiuni de mers pe munte şi un exerciţiu de salvare montană, la care au participat şi ei. În final, cu toţii au fost invitaţi la escaladă şi alpinism”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul SPJ Salvamont Gorj.
„Şcoala Altfel” la Salvamont Gorj a fost o experienţă de neuitat pentru elevi, dar şi pentru salvatorii montani, care au interacţionat cu copiii şi au observat entuziasmul acestora.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here